Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng?

Na een lange periode van stabiliteit, is het aantal coronabesmettingen in ons land de laatste weken opnieuw zienderogen gestegen. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten. De quarantaineregels liggen onder vuur. Verschillende stemmen in het onderwijsveld pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.

24 reacties

  • Andy Moons

    3 jaar geleden
    Hoe sommige mensen toch blijven vasthouden aan angst. Kinderen vaccineren heeft geen nut.Vaccinaties zorgen ervoor dat er minder mensen in ziekenhuis belanden,maar je kan nog altijd Corona krijgen en doorgeven. Aangezien kinderen niet in het ziekenhuis belanden heeft het geen nut om hen te vaccineren.
  • kris platteau

    3 jaar geleden
    Als we nu loslaten zijn we er over een maand vanaf voor de rest van de winter. Het huidige beleid laat de huidige situatie doorsudderen tot volgende zomer, met alle gevolgen vandien voor de leerachterstand en het psychisch welzijn van de kinderen.
  • Pieter Janssens

    3 jaar geleden
    Ze hebben volgens mij een andere agenda, er is gezegd dat bij een bepaald % vaccins de bevolking beschermd is. Dat we vanaf dan het virus te baas zijn, dus laat de kinderen het krijgen, ze worden niet ziek en ze zijn direct immuun voor het virus. Diegene die weigeren om een vaccin, die zouden moeten opletten.
  • Maryse Kestens

    3 jaar geleden
    Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Ze kunnen niet streng genoeg zijn, we moeten hiervan af of tenminste onder controle en liefst zo snel mogelijk
  • Jurgen Vermaut

    3 jaar geleden
    Het zit hem vooral in de lagere scholen. Het gevaar voor die kinderen in meer dan verwaarloosbaar klein. Ik zie niet in waarom de scholen gesloten zouden moeten worden. Waar gaan die kinderen dan weer opgevangen worden, bij de grootouders toch. Doe niet dom, laat het circuleren.