Toon Aerts won de Kuilcross in Zonhoven.
Volledig scherm
Toon Aerts won de Kuilcross in Zonhoven. © Photo News

Toon Aerts blijft de Koning van de Kuil: dubbelslag voor Baloise-Trek na spannende strijd in het zand

VeldrijdenToon Aerts heeft de Wereldbekercross in Zonhoven gewonnen. De renner van Baloise-Trek kende een moeilijk middenrif, maar haalde in de voorlaatste ronde verschroeiend uit. Lars van der Haar zorgde voor een dubbelslag. Wereldbekerleider Eli Iserbyt werd derde.

7 reacties

  • Roger Lambregts

    3 jaar geleden
    Toon, geweldige prestatie , hopelijk blijft het zo duren.
  • Stephan Priem

    3 jaar geleden
    Cyclocross blijft toch een prachtige sport, hopelijk ooit mondiaal.
  • Jonah Kemps

    3 jaar geleden
    In de prestaties van Sweeck is toch ook geen enkele lijn te trekken. Buiten het BK in Antwerpen heeft die nog nooit een deftige cross gewonnen op een parcours met veel zand (als ik de commentatoren mag geloven toch de zand specialist). Ik denk dat die zichzelf teveel druk oplegt voor die wedstrijden.
  • guy raeymakers

    3 jaar geleden
    Cross is niet hetzelfde zonder de drie grote toppers WVA MVDP en Pidcock
  • Marika Peeters

    3 jaar geleden
    Heeft lang in het wiel kunnen zitten , terwijl vooral Iserbyt de koers hard maakte en pas in de laatste ronde kon hij profiteren van de vermoeidheid bij de beteren . Maar net zoals bij Pauwels Sauzen het geval is , zie je duidelijk dat Toon , als kopman zijnde , geen hulp krijgt van Lars en die zelfs versnelt als hij ziet dat Toon het tempo niet aan kan . Wat een mentaliteit als ploeggenoten al tegen elkaar rijden en elkaar de zege niet gunnen .