Rattenvanger: “Kippenvoer voor hele week is rattenmagneet”

© sbr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het voorjaar is in aantocht en dan komen ook de ratten weer uit de grond. Geert Debuyck is al twaalf jaar rattenvanger van de gemeente Ledegem en heeft al zijn vallen en rattenvergif klaargelegd. Hij houdt niet enkel de grachten in de gemeente vrij van ongedierte, maar verdelgt ook ratten in woningen.

Stephanie Demasure

Maandag is rattendag voor Geert Debuyck (50). Hij werkt bij de technische dienst en is daar sinds 2004 aangewezen als ‘rattenvanger van Ledegem’. Elke maandag gaat hij langs op een vijftiental plaatsen om zijn vallen te controleren of om advies te geven. Een evidente taak is het niet, maar Geert stond meteen paraat om de job op zich te nemen toen de vorige rattenvanger met pensioen ging.

“Ik ben ook jager. Ik kan sporen herkennen en ik ken de omgeving goed. Eigenlijk is ratten vangen ook een vorm van jagen”, zegt Geert.

Bruine ratten

De meeste ratten die Geert in de gemeente tegenkomt en bestrijdt zijn bruine ratten. Die komen voor op vochtige, beschutte plaatsen. Ze geven de voorkeur aan oevers van sloten en grachten, je vindt ze in riolen, maar vaak ook in opslagplaatsen, kelders of stallen. Ze zoeken plaatsen waar er voedsel, beschutting en water aanwezig zijn.

INFO

Last van ratten? bel 056-89.48.00 of mail naar onthaal@ledegem.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen