Het creatieve trio Monique Stam, Julie Loeckx en David Sels op het terras van hun gezamenlijk optrekje in Kanaal.  © RR

Interieurstyliste en kunstenares (even) overburen van Kanye West: “Wat een inspirerende plek!”

Wijnegem -

Hoe verhuur of verkoop je een luxeflat? Vastgoedmakelaar Ludovic De Witte pakt het origineel aan en liet interieurstyliste Monique Stam en kunstenares Julie Loeckx zo’n optrekje aankleden als pop-upgalerij waar alles te koop is. Meteen een unieke gelegenheid om één van de exclusieve ‘pakhuizen’ op de Kanaal-site van Axel Vervoordt eens van binnen te bewonderen. Misschien spot je buurman Kanye West wel?

Jan Auman

Ludovic De Witte zoekt kopers en huurders voor luxueus en bijzonder vastgoed in de Beverly Hills-wijken van Schilde, ‘s-Gravenwezel, Brasschaat en Kapellen. Sinds Axel Vervoordt de oude mouterij en stokerij aan het Albertkanaal naar zijn hand heeft gezet, hoort ook Wijnegem tot zijn werkgebied. De Witte heeft er meerdere appartementen in portefeuille.

De loft/pop-upgalerij bevindt zich in één van de residentiële ‘pakhuizen’ langs de Stokerijstraat in Wijnegem. Op de achtergrond het Albertkanaal. © RR

“Ik probeer het verschil te maken met collega-makelaars met hoogkwalitatieve dronebeelden”, vertelt De Witte, die zelf in Schilde woont. “Julie Loeckx, een bevriend kunstenares en voormalig klasgenootje, bracht me op het idee om één van de te huren panden op de Kanaal-site van Axel Vervoordt aan te kleden alsof het al bewoond is. Een lege flat oogt nu eenmaal niet aantrekkelijk. Collega-makelaars lossen dat wel eens op door de flat vol kartonnen meubelen te stoppen en een huiselijke sfeer na te bootsen, maar dat vind ik maar niks. Ik pak het liever degelijk aan.”

Wabi sabi

Het nu ‘instapklaar luxeappartement’ van 144 vierkante meter met autostaanplaats en kelderruimte bevindt zich in Waterhuis, één van kubusvormige nieuwe gebouwen achter de hoge silo’s van Kanaal. Maandelijkse huurprijs: 1725 euro of 1900 euro met servicekosten bij. Keuken en badkamer zijn ingericht door meester Axel Vervoordt zelf in zijn bekende Japanse wabi sabi-stijl.

“Maar ook de rest van de flat oogt fantastisch dankzij twee andere toppers”, zegt Ludovic De Witte bij een exuberant vintage bankstel dat Monique Stam speciaal voor deze gelegenheid heeft ontworpen. De lijst van handelszaken die dit stijlicoon vorm gaf, is lang. Recente voorbeelden zijn Umami, Theo, Coupe d’Anvers en het Natiënhuis op de Jordaenskaai. “Ik heb het volledige interieur ingericht. De canapé mag je meenemen voor 2195 euro”, prijst de van oorsprong Nederlandse haar eigen waren aan.

Julie Loeckx bij één van haar schilderijen in he decor van soulmate Monique Stam., © RR

Al even creatief en net zo goed een tikje excentriek is Julie Loeckx. Zij schildert portretten in popart-stijl. Onder meer Anouk Matton, Freya Poppe, Dagny Ros Asmundsdottir, Alexia Van der Meijden en Lonneke Nooteboom zijn fan.

“Ik vind het fantastisch om mijn werken enkele maanden op deze inspirerende plek te kunnen maken, in het gezelschap zo nu en dan van Monique Stam, met wie het goed klikt”, vertelt de kunstenares, die eerder dit jaar ‘hing’ in de Art Unity Gallery in Knokke en The Guest in Antwerpen.

Net als het meubilair zijn ook de schilderijen te koop. Dat geldt eveneens voor de feeërieke bloemstukken van zijde waarmee florist Davids Sels van Natuurlijk in ’s-Gravenwezel de finishing touch gaf aan het interieur.

Het creatieve trio Monique Stam, Julie Loeckx en David Sels op het terras van hun gezamenlijk optrekje in Kanaal. © RR

Kanye West

Of Kanye West al interesse heeft getoond, willen we tot slot weten? De Amerikaanse rapper werd in september gesignaleerd op de Kanaalsite. Een ‘gebeurtenis’ die wereldwijd media-aandacht kreeg. “West is nog niet komen poseren, maar hij is welkom”, zegt Julie Loeckx hoopvol.

De kans is niet onbestaande want een bewoonster van één van de andere appartementen op Kanaal bevestigt ons wat later dat de ex van Kim Kardashian wel degelijk in Pakhuis, een andere residentie bij het Albertkanaal in Wijnegem, heeft verbleven. Heeft de rapper zijn diensten aangeboden om het merk van z’n goede vriend Axel Vervoordt internationaal in de markt te zetten en was zijn verschijning niet zo ongewenst als het bedrijf liet uitschijnen? Makelaar Ludovic De Witte zou er niet van schrikken. ( jaa)

De bijzondere flat/pop-up/artstudio van Monique Stam, Julie Loeckx en David Sels blijft te bezoeken tot eind december, Stokerijstraat 27 Wijnegem, tweede verdieping Waterhuis. Alleen na afspraak: julie.loeckx@mont-real.be / 0468 322 438. Website immo Ludovic

De nieuwe ‘tijdelijke bewoners’ van de loft op Kanaal: Kunstenares Julie Loeckx, interieurgoeroe Monique Stam, florist David Sels en vastgoedmakelaar Ludovic De Witte.  © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER