Acteur Alec Baldwin opgejaagd door paparazzi na schietincident op filmset: "Ze was mijn vriendin"

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft voor het eerst voor de camera gereageerd op het schietincident op de set van de film "Rust", waarbij een beeldregisseur om het leven kwam. "Ze was mijn vriendin. De kans op zo'n ongeval is één op een biljoen", zei hij tegen de paparazzi die hem achtervolgden. 

Op de set van de film kwam beeldregisseur Halyna Hutchins vorige week om het leven. Baldwin schoot met een pistool, waarin losse flodders hadden moeten zitten, maar vermoedelijk zat er een echte kogel in. Het onderzoek daarnaar loopt nog. 

Na het ongeluk trok Baldwin zich terug met zijn gezin in Vermont, maar de paparazzi lieten hem niet met rust. De acteur stopte langs de kant van de weg. "Mijn kinderen zitten huilend in de auto omdat jullie ons aan het volgen zijn. Ik ben uit beleefdheid met jullie komen praten. Willen jullie nu stoppen met ons te volgen?", zegt hij in een video, die te zien is op de showbizzsite TMZ

Baldwin benadrukt dat hij een goede band had met Hutchins. "Ze was mijn vriendin. De dag dat ik in Santa Fe aankwam om te beginnen met filmen, nam ik haar mee uit eten met Joel, de regisseur", zo klonk het. "We waren een zeer goed geoliede crew en toen gebeurde er iets vreselijks. Dit soort ongevallen komt zelden voor. De kans is één op een biljoen." Baldwin zelf heeft naar eigen zeggen veel contact met de familie van Hutchins. 

We waren een zeer goed geoliede crew en toen gebeurde er iets vreselijks

De acteur zegt in de video dat hij niets kan vertellen over het lopende politieonderzoek. Dat spitst zich onder meer toe op twee medewerkers van de productie. Uit het onderzoek zou blijken dat de assistent-regisseur van de film al eens ontslagen werd van een andere filmset na een schietincident. 

Ook de rol van de wapenverantwoordelijke wordt onderzocht.  Zij was verantwoordelijk voor het klaarmaken van het wapen waarmee het dodelijk schot werd gelost.  Volgens anonieme bronnen zou er op de filmset enkele uren voor de opnames met scherp geschoten zijn op conservenblikken. Daarbij werden de strenge regels over munitie op een filmset niet gerespecteerd.

Santa Fe New Mexican

De acteur vertelt ook dat hij niet verwacht dat de filmopnames van "Rust" nog zullen worden voltooid. En dat hij zeer geïnteresseerd is in maatregelen om het gebruik van wapens op de set te beperken.

Vlak na het incident reageerde Baldwin al op Twitter op de feiten. "Er zijn geen woorden om mijn shock en verdriet te uiten", klonk het toen. "Ik werk ten volle samen met het politieonderzoek om te bepalen hoe deze tragedie gebeurde."

Meest gelezen