Wout van Aert ook gehuldigd in Lille: Kempenaar heeft videoboodschap voor fans

Lille -

De huldiging van wielrenner Wout van Aert, na zijn absoluut topjaar, is zondagmiddag van start gegaan in Lille: de gemeente waar Van Aert zijn jeugd doorbracht. In het huis Goetschalckx naast het gemeentehuis kregen Wout en zijn familie een receptie en enkele cadeaus aangeboden.

mph

Burgemeester Marleen Peeters (N-VA) had het palmares van Wout van Aert opgezocht en kon alleen maar besluiten dat dit indrukwekkend was. “Dat je per abuis net de gemeentegrens met Herentals bent overgestoken toen je een huis liet bouwen hebben we je ondertussen vergeven”, grapte de burgemeester. Wout liet optekenen dat hij zich nog altijd ook Lillenaar voelt.

Burgmeester Peeters somt de overwinningen van Wout nog eens op © Marc Peeters

Om er extra voor te zorgen dat Lille nooit uit Wout mag verdwijnen, kreeg de renner een mand met streekproducten. “We hebben voor Georges ook een slabbetje in de mand gestopt met daarop het logo van de gemeente Lille en de tekst ‘Ik zen hie geire”.

Georges, die er als eerstgeborene in het gezin Van Aert - De Bie, al enkele officiële actes de présence heeft opzitten, kweet zich meteen zijn taak om de cadeaus van naderbij te bekijken.

Nog even een videoboodschap opnemen voor de fans. © Marc Peeters

Wout van Aert mocht niet vertrekken voor hij een videoboodschap had ingesproken voor zijn fans. Die waren door het lokale bestuur niet uitgenodigd op de receptie, maar het gemeentebestuur en de supportersclub nodigen iedereen wel uit om na de huldiging van Wout op de Grote Markt in Herentals terug te keren naar het parochiecentrum in Lille waar er gratis kan gedronken worden.

 ©  mph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wout van Aert