©  BELGA

N-VA-voorzitter Bart De Wever: “Klimaatmaatregelen mogen niet leiden tot lastenverhogingen voor middenklasse”

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt dat de klimaatmaatregelen van de Vlaamse regering niet mogen leiden tot lastenverhogingen voor de middenklasse. Zijn partij verzet zich dan ook tegen een slimme kilometerheffing. Dat zei hij in VTM Nieuws.

wvb

Omdat de elektrificatie van het wagenpark met rasse schreden vooruitgaat, wordt zo’n heffing binnenkort misschien overbodig, vertelt De Wever. “Als we binnen vijf à tien jaar allemaal elektrisch gaan rijden, waarom moet je dan nog een slimme kilometerheffing doen?”, klinkt het.

“Landbouw mag niet kapot”

Als de Vlaamse regering maatregelen treft om de CO2-uitstoot in de landbouw terug te dringen, moeten ze “sociaal enorm goed begeleid worden”, vindt De Wever. “Maatregelen mogen niet ten koste gaan van het inkomen van de landbouwers. Wij willen de landbouw niet kapot en de landbouwer niet failliet.”

Verder pleit de N-VA-voorzitter opnieuw voor het behoud van kernenergie. “Dit is de optie van de toekomst. There is no alternative. Indien het tot een sluiting van alle centrales komt, zullen de elektriciteitsprijzen stijgen en zal de bevoorrading slinken”, waarschuwt hij. “Premier De Croo moet nu ingrijpen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER