© BFM

5.000 gezinnen even zonder stroom na kortsluiting in Berchem

Berchem, Deurne, Borgerhout -

De wijk Groenenhoek en de omgeving van de luchthaven hebben maandagmiddag even te kampen gehad met een grote stroompanne. “Door een kortsluiting op het middenspanningsnet zat een 5.000-tal woningen zonder stroom”, zegt Fluvius.

Op het middenspanningsnet in de Saffierstraat in Berchem ontstond maandagmiddag rond 13.30u een kortsluiting. Dat zorgde ervoor dat in de hele wijk Groenenhoek - grofweg tussen de luchthaven, de Gitschotellei en de Singel - straten zonder elektriciteit zaten. Ook in de Cogels-Osylei en de omliggende straten viel de stroomvoorziening weg.

“Een 5.000-tal woningen hebben een tijd geen stroom gehad”, zegt David Callens, woordvoerder van Fluvius. “Ondertussen is de situatie hersteld sinds 14.16u en heeft iedereen weer elektriciteit.”

Vlakbij de plaats van de kortsluiting, in de Vosstraat ter hoogte van de Saffierstraat, werd rond hetzelfde tijdstip een deksel van de riolering weggeblazen. De brandweer is ter plaatse geweest om het deksel terug te leggen. “We hebben geen aanwijzing over wat de oorzaak was, metingen toonden geen gaslek aan”, zegt Kristof Geens van de Brandweer Zone Antwerpen. Of er een link is met de stroomonderbreking is dus niet duidelijk.

 ©  bfm

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER