Politie identificeert koppel dat seks had op altaar: verdachten bekennen en moeten vorming volgen

De politie heeft twee verdachten kunnen identificeren en verhoren voor openbare zedenschennis in de kerk van Bree en het verspreiden van pornografisch materiaal. Ze bekennen de feiten en moeten een vorming volgen.

gjs

De zaak draait rond het filmpje van een vrijend koppeltje in de Sint-Michielskerk in het Limburgse Bree dat de voorbije dagen veelvuldig gedeeld werd via sociale media. Twee mensen hebben daarin seks achter het altaar van de kerk en de man filmde dat. In beeld zie je zijn roodharige partner en op de achtergrond de ingang van de kerk.

LEES OOK. Koppel heeft seks op altaar, kerkfabriek dient klacht in

De politie heeft twee verdachten kunnen identificeren en verhoren, zo laat ze donderdag weten. Ze bekenden de feiten. Ze werden terechtgewezen door de parketmagistraat, die hen “een procedure bemiddeling en maatregelen oplegde in overleg met de dienst justitiehuizen”. De maatregel houdt in dat de twee een vorming moeten volbrengen die hen doet stilstaan bij de feiten en de impact ervan.

LEES OOK. “Ik ben dit niet”: Lotte Vanwezemael reageert op insinuaties dat zij vrouw is aan altaar

“Anderzijds biedt deze procedure de mogelijkheid om een bemiddeling te laten plaatsvinden tussen de verdachten en de slachtoffers onder begeleiding van een justitieassistent”, klinkt het nog.

LEES OOK. Seksuologe: “Seksfilmpje delen kan desastreuze gevolgen hebben”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER