RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Het langverwachte nieuwe album van ABBA is er: “Zelfde opwinding als bij The Beatles en The Stones”

MuziekMamma Mia, here we go again. Klokslag middernacht weerklonk wereldwijd ‘Voyage’, het gloednieuwe album van het Zweedse viertal ABBA. Voor de fans valt kerst vroeg dit jaar. “Ik voel me nieuwsgierig, zenuwachtig en opgewonden tegelijk. De wereld wacht al veertig jaar op dit moment”, aldus de Vlaamse ABBA-auteur Stany Van Wymeersch. “Vandaag beleven we zonder meer de grootste comeback in de popgeschiedenis.” Ook wij luisterden naar het album, en we lichten al een tipje van de sluier op: “Alsof de tijd heeft stilgestaan, maar toch begaan ze af en toe een misstap.” 

  1. Ze zullen nooit op de troon zitten, maar zijn stinkend rijk: dit zijn de glamoureuze schaduwroyals van Griekenland
    PREMIUM
    Royalty

    Ze zullen nooit op de troon zitten, maar zijn stinkend rijk: dit zijn de glamoureu­ze schaduwroy­als van Grieken­land

    Officieel bestaat het Griekse koningshuis al lang niet meer, maar toch is er vandaag nog steeds een koningin, een kroonprins, en een hele horde jonge prinsen en prinsessen. Deze glamoureuze schaduwprinsen en -prinsessen leiden een liederlijk leven vol glitter en glamour. Tot grote ergernis van de Grieken, die jarenlang te kampen hadden met een economische crisis. Al keren enkele Griekse royals zich ook af tegen hun status. “Het is schandalig hoe ze hun weelde in ons gezicht wrijven.”
  2. Chris Van Tongelen maakt musicalcomeback, maar net als bij ‘Sneeuwwitje’ krijgt hij opnieuw geen kus: “Het zal aan mij liggen”
    Play
    Showbits
    2

    Chris Van Tongelen maakt musicalco­me­back, maar net als bij ‘Sneeuwwit­je’ krijgt hij opnieuw geen kus: “Het zal aan mij liggen”

    De musicalcomeback van Chris Van Tongelen (55) is in de maak. Stany Crets, de regisseur van ‘Mamma Mia!’, trok zijn stoute schoenen aan en wist hem te strikken. Voor Chris is het bijna 18 jaar geleden dat hij nog eens in de hoofdcast van een musical zat. “Eindelijk ‘Mamma Mia!’, eindelijk terug thuiskomen.” Al lijkt de geschiedenis zich te herhalen. 26 jaar na het kus-incident bij ‘Sneeuwwitje’, toen actrice Sanne weigerde Chris op de mond te kussen, krijgt hij opnieuw geen smakkerd tijdens ‘Mamma mia!’. Ontdek het allemaal bij Showbits.