© BFM

Zware brand verwoest pas gerenoveerd huis in Loenhout

Aan de Vloeiweg in Loenhout, op de grens met Nederland, is donderdag een pas gerenoveerde woning verwoest door een hevige brand. De vlammen sloegen al snel door het dak op verschillende plaatsen. Er vielen geen gewonden, de mensen waren al buiten toen de brandweer arriveerde.

Brandweerzone Rand laat weten dat de brand vermoedelijk is gestart rond de schouw. Daardoor kwam het dakgebinte in brand te staan, waarna het dak gedeeltelijk is ingestort. Een deel van de woning is gevrijwaard.

Brandweerposten Brecht en Wuustwezel, die het vuur bestreden, kregen hulp van verschillende tankwagens om het watertekort op te vangen. Ook uit een nabijgelegen beek werd water opgepompt. De brandweer had nog geruime tijd nodig om de laatste gloedresten te doven, maar de bluswerken zijn vanmorgen omstreeks 4u afgerond. Hoewel er geen gewonden vielen bleef een ambulance standby, daarnaast sloot de politie de ruime omgeving af. 

De eigenaars woonden nog niet zo lang in de boerderij die ze volledig gerenoveerd hadden. Het koppel, dat bekend is in Loenhout omdat het er vroeger een herberg-restaurant had, vond opvang bij familie in Brecht. De man wilde vrijdag niet te veel kwijt. Het gebouw is intussen instabiel verklaard door de burgemeester. Ze mogen er voorlopig zelf niet meer binnen. De achterbouw is zwaar beschadigd. Het dak is volledig weggebrand. Omdat alles tot de nok opengewerkt was, brandde het als een bakoven. De hoofdwoning, de vroegere langgevelhoeve, lijkt uiterlijk nog goed gevrijwaard. Maar dat is slechts schijn. Ook hier is de schade, zeker de rook- en roetschade, zeer groot.

SVO

 ©  BFM

 ©  BFM

De schade overdag. De achterbouw is helemaal vernield en ook het hoofdhuis liep grote schade op. ©  kma

De schade aan het hoofdhuis lijkt mee te vallen, maar binnen is alles zwartgeblakerd.  ©  kma

De achterbouw. ©  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER