RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Het langverwachte nieuwe album van ABBA is er: “Zelfde opwinding als bij The Beatles en The Stones”

MuziekMamma Mia, here we go again. Klokslag middernacht weerklonk wereldwijd ‘Voyage’, het gloednieuwe album van het Zweedse viertal ABBA. Voor de fans valt kerst vroeg dit jaar. “Ik voel me nieuwsgierig, zenuwachtig en opgewonden tegelijk. De wereld wacht al veertig jaar op dit moment”, aldus de Vlaamse ABBA-auteur Stany Van Wymeersch. “Vandaag beleven we zonder meer de grootste comeback in de popgeschiedenis.” Ook wij luisterden naar het album, en we lichten al een tipje van de sluier op: “Alsof de tijd heeft stilgestaan, maar toch begaan ze af en toe een misstap.” 

  1. “Ze kwam maar liefst 90 minuten te laat en excuseerde zich niet eens”: een blik achter de schermen van het Met Gala
    PREMIUM
    Celebrities
    2

    “Ze kwam maar liefst 90 minuten te laat en excuseerde zich niet eens”: een blik achter de schermen van het Met Gala

    Het is hét mode-evenement van het jaar. Op het Met Gala in New York poseren de grootste sterren jaarlijks in de allermooiste outfits op de trappen van het Metropolitan Museum of Art. Maar wat speelt er zich af achter gesloten deuren? Nu Amerika zich opmaakt voor een nieuwe editie, onthullen we geheimen van achter de schermen. Van de gastenlijst tot het verbod op foto’s en het gedrag van de gasten. “Ze gooide het voorbereidingswerk van de redactie in de vuilbak.”
  2. Antwerps Sint-Jansplein volledig volgestroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”

    Antwerps Sint-Jans­plein volledig volge­stroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”

    Onder een stralende lentezon zakten 10.000 mensen vandaag af naar het Antwerpse Sint-Jansplein voor de ‘505-concerten voor Menselijkheid’. Het evenement bereikte hierdoor zijn maximale capaciteit en de toegang wordt tijdelijk afgesloten. Nog tot vanavond draven meer dan 60 muzikanten en sprekers op om op te roepen tot een “meer menselijke samenleving en beleid”, in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. “We willen, los van partijpolitiek, klaar en duidelijk het signaal geven”, zegt de organisatie. “Er is dringend nood aan meer aan positiviteit”, stelt ook Portland-zanger Jente Pironet.
    Antwerpen
  1. “Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfestival
    PREMIUM
    9

    “Scherp­schut­ters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfesti­val

    De zenuwen in het Zweedse Malmö, waar morgen het Eurovisiesongfestival van start gaat, staan strak gespannen. De dreigingen lijken van alle kanten te komen: van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook de strengste in de geschiedenis van het land, van scherpschutters op de daken tot metaaldetectoren en helikopters over de hele stad. “Je voelt aan alles: als Israël donderdag doorgaat naar de finale, gaan er rellen uitbreken”, vertellen Vlaamse fans ter plaatse.
  2. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.