Pardon Service, wereldberoemd in Mechelen. © www.b2photography.be

Pardon Service brengt nieuwe single uit: “Mensen met krassen op hun carrosserie begrijpen elkaar”

Mechelen -

Het was al een tijdje stil rond de populaire Mechelse band Pardon Service, maar dat de jongens tijdens corona niet stil gezeten hebben, bewijst de nieuwe single die ze vrijdag 5 november releasen. Club de la Carrosserie Française is gemaakt volgens de beproefde receptuur. Een snuifje balkan, een mespuntje ska, 100 gram chanson en heerlijk op smaak gebracht met spitsvondige teksten in het Nederlands én het Frans.

Ward Bosmans

Sinds hun debuutalbum Chaud Devant uit 2015 bouwde de negenkoppige band een stevige livereputatie uit. Ze zijn ondertussen wereldberoemd in Mechelen en - wat ons betreft - helemaal klaar om te exporteren naar de rest van België en omstreken.

“Corona was voor ons een productieve periode. We zijn blijven repeteren. Soms in openlucht bij een vuurtje, soms binnen, gescheiden door plexiglazen schermen. We hebben nu een set die voor twee derde uit nieuwe nummers bestaat. Spijtig genoeg hebben we het afgelopen jaar maar twee keer kunnen optreden”, vertelt zanger Niels Van Mossevelde.

De nieuwe single is voorlopig nog geen voorbode van een volledig nieuwe plaat. “Aan veel nieuwe nummers dient nog gesleuteld te worden. Wij hebben ook de gewoonte om ze eerst live uit te testen. Bovendien moeten we ons de vraag durven stellen hoeveel nut het nog heeft om een CD uit te brengen. Is het niet voldoende om regelmatig singles te releasen”, zegt zanger/violist Johannes Jansen.

Geblutste auto

Club de la carrosserie Française gaat over het idee dat een geblutste auto iets heeft meegemaakt, net als een interessante mens. “Mensen met krassen op hun carrosserie begrijpen elkaar. We willen niet te hoogdravend doen, maar dat is het gevoel dat in de tekst zit”, legt Jansen uit. “Hoe wij onze nummers schrijven? Dat is heel verschillend. Soms ontstaat het uit een jamsessie en soms komt iemand af met uitgeschreven muziek. Hoe dan ook wordt er nog altijd bijgeschaafd met de hele band. Er is geen vaste rolverdeling over wie de teksten of de muziek schrijft. De enige regel is dat we niet in het Engels, maar in het Frans en het Nederlands zingen én dat het goed moet klinken”, zegt saxofonist Koen Verbruggen.

De grote sterkte van Pardon Service is en blijft hun eigen muzikale stijl die onmogelijk in een hokje te plaatsen is. In hun muziek vind je invloeden van over de hele wereld. “De rode draad is dat de muziek tof moet klinken en dat ze mensen moet beroeren. Het nadeel van onze stijl is dat het moeilijk is om op de radio gedraaid te worden.”

Vijftiende verjaardag

Volgend jaar viert Pardon Service zijn vijftiende verjaardag. In tegenstelling tot vele andere bands spelen ze al die jaren bijna met dezelfde bezetting. In hun ambitie blijft de groep bescheiden. “We zijn vooral een groep vrienden die zich amuseert door wekelijks samen muziek te spelen. Maar dat neemt niet weg dat wij de lat zo hoog mogelijk willen leggen”, zegt trombonist Ward Jansen.

Tijdens de Warmste Week van Studio Brussel zal Pardon Service nog eens live te bewonderen zijn in Mechelen. En ook voor de volgende de zomer zijn er al leuke vooruitzichten.

Club de la carrosserie Française van Pardon Service vind je vanaf vrijdag 5 november terug op Spotify en binnenkort ook op de andere streaming platforms. (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER