Valtteri Bottas pakte uit met een pittige tijd tijdens de eerste oefensessie in Mexico.  ©  Mercedes F1 team

Valtteri Bottas snelste in eerste oefensessie in Mexico

Valtteri Bottas (Mercedes) was de snelste tijdens de eerste vrije oefenritten voor de Grote Prijs Formule 1 van Mexico. Bottas bleef op het circuit in de Mexicaanse hoofdstad in 1’18”341 zijn Britse ploegmakker Lewis Hamilton (+0.076) en de Nederlandse WK-leider Max Verstappen (+0.123, Red Bull) voor.

Bron: BELGA

Thuisrijder Sergio Perez (+0.269, Red Bull) en de Fransman Pierre Gasly (+0.644, Alpha Tauri) vervolledigden de top vijf.

Perez maakte tijdens de sessie een schuiver waarbij zijn bolide schade opliep aan de achtervleugel. Tot grote vreugde van het Mexicaanse publiek kon hij de eerste vrije training later alsnog hervatten. Ook Charles Leclerc (Ferrari) kon zijn auto niet onder controle houden en beschadigde zijn achtervleugel. Hij keerde na enig reparatiewerk eveneens nog terug voor een aantal ronden in de eerste sessie.

Later op de avond, om 22 uur Belgische tijd, vindt de tweede oefensessie plaats in Mexico. Zaterdag is er, om 18 uur Belgische tijd, de derde en laatste oefensessie. De kwalificaties worden vanaf 21 uur gereden. De Grote Prijs start zondag op 20 uur Belgische tijd.

In de WK-tussenstand leidt Max Verstappen met 287,5 punten. Hij telt twaalf punten voorsprong op wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit won de voorbije twee jaar in Mexico.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer