Speurders brengen het lichaampje weg (l.). Rechts de vijver waar het kindje gevonden werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Speurders brengen het lichaampje weg (l.). Rechts de vijver waar het kindje gevonden werd. © Marc Aerts

Verklaringen mama (16) komen niet overeen met onderzoek: baby niet verdronken in vijver, maar mogelijk gestorven door de kou

De pasgeboren baby die dood teruggevonden werd in een vijver van een natuurdomein in Willebroek stierf mogelijk door onderkoeling. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de autopsie. Het meisje zou dus al dood geweest zijn toen ze in het water belandde. Omdat de 16-jarige mama van het kind gelogen zou hebben over bepaalde zaken, is ze van haar vrijheid beroofd. Ze bracht al zeker één nacht in een politiecel door.

7 reacties

  • Chris Hom

    2 jaar geleden
    Mits de juiste begeleiding van dit zwangere meisje was dergelijk drama vermeden en had dit kindje in een warm nest kunnen geadopteerd worden.
  • Carina Theuninck

    2 jaar geleden
    Een kind maken is makkelijk,maar er voor zorgen dat is wat anders! Heel erg de dag van vandaag!
  • pascal de groote

    2 jaar geleden
    Ja snappen we wel maar paniek of niet. Eigen kind of niet. Het blijft moord hé. Dat er waarschijnlijk gezien de jeugdige leeftijd mja zijn geen lachedingen hé. Ze gaat er nu natuurlijk ook zelf gans haar leven mee moeten leven en wie weet beklaagt ze het zich nu al.
  • Helga Geuens

    2 jaar geleden
    Ge´ieve niet te oordelen.Godweet hoe de thuissituatie is.
  • Didier Schamp

    2 jaar geleden
    Maat dat kind toch gerust, dit is een wanhoopsdaad. Ga misschien na wat de oorzaak van die daad en steek haar niet in de cel!