Zware ochtendspits rond Antwerpen: lange file op E34 na ongeval in Ranst, Beverentunnel versperd

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op de E34 in de richting van Antwerpen staat maandagochtend een lange file, door twee ingrijpende incidenten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er gebeurde in de vroege ochtend een ongeval in Ranst, het verkeer staat er stil vanaf Zoersel. De hoofdrijbaan is ondertussen vrijgemaakt, maar de ochtendspits belooft zwaar te worden. Ook op de R2 is er zware hinder: de Beverentunnel is richting Nederland versperd na een ongeval met vrachtwagens.

mrra

De aanrijding in Ranst tussen een vrachtwagen en een personenwagen gebeurde kort voor 06.00 uur. Er viel minstens één gewonde. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Ondertussen is er de rijweg vrijgemaakt en kan het verkeer opnieuw alle rijstroken gebruiken, maar door de ochtendspits zal het nog een tijd aanschuiven zijn. “In de file op de E34 naar Antwerpen verlies je intussen al meer dan anderhalf uur”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum rond 7.10 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tweede incident: Beverentunnel versperd

In Antwerpen is maandagochtend omstreeks 06.00 uur ook de Beverentunnel (R2) richting Nederland volledig versperd door een botsing met minstens twee vrachtwagens. Er is geen doorgang mogelijk en de hinder zou er van langere duur kunnen zijn. "Alle verkeer op de R2 moet de snelweg verlaten via de uitrit 10 Waaslandhaven-Zuid en de calamiteitenroute met letter U volgen tot oprit 11 Waaslandhaven-Noord. Daar kan men opnieuw de snelweg op. Ook op deze omleidingsroute zijn er sterke vertragingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Zwaarste ochtendspits van dit jaar tot nu toe"

Bovendien zorgde ook een ongeval ter hoogte van Groot-Bijgaarden op de E40 van Gent richting Brussel voor de nodige hinder, net als een ongeval later op de ochtend op de E40 vanuit Leuven naar Brussel ter hoogte van Sterrebeek. "Het was een uitzonderlijk drukke ochtendspits, met heel wat incidenten en hoge wachttijden. De zwaarste ochtendspits van dit jaar tot nu toe", aldus woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen