Juf Elisa Van Assche en directeur Kathleen De Winne van de Sint-Gertrudisbasisschool in Wetteren wachten nog op honderden schoolboeken. Lotte, Valentina en Catalina moeten noodgedwongen kopieën invullen.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Elisa Van Assche en directeur Kathleen De Winne van de Sint-Gertrudisbasisschool in Wetteren wachten nog op honderden schoolboeken. Lotte, Valentina en Catalina moeten noodgedwongen kopieën invullen. © Photo News

Nog altijd wachten meer dan 400 basisscholen op schoolboeken: “Leerkrachten draaien overuren aan het kopieerapparaat”

Tweeënhalve maand na de start van het schooljaar hebben nog niet alle leerlingen hun schoolboeken in handen. In zeker 463 Vlaamse basisscholen moet nog materiaal worden geleverd. Cloudwise, het bedrijf dat instaat voor de distributie, heeft intussen juridische stappen genomen tegen een onderaannemer. Daar loopt het al sinds eind augustus mank. “Sommige leerjaren hebben nog niet de helft van hun boeken”, zegt een van de directeurs.

43 reacties

  • sus Beysen

    2 jaar geleden
    Vlaanderen,nee bedankt
  • Bart Maris

    2 jaar geleden
    Oei, problematisch. Zeker met de wetenschap dat er tijdens 18 maanden corona maatregelen nog niet eens 1 uur digitaal onderwijs kon worden georganiseerd.
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    @Gino Denil : en die cursussen waren waarschijnlijk enkel bruikbaar gedurende dat schooljaar en niet gedurende volgende schooljaren ? Dat moet nogal een werk geweest zijn, elk jaar 20 pagina's per dag en 200 werkdagen is 4000 pagina's per jaar - en dan nog les geven ook. U verdient een standbeeld, beste man. Ik heb jammer genoeg zodanig veel familie in het onderwijs dat ik Uw betoog als schoolmeesterpraat te kan betitelen. Eén van hen noemt zijn job de beste fulltime betaalde halftime job.
  • Kjell Van daele

    2 jaar geleden
    Daarom dat wij dubbel betalen, voor aantal kopies en boeken
  • Jean-pierre Thierens

    2 jaar geleden
    En deze overheid blijft maar aanmodderen en onbekwaamheid ten toon spreiden . En ondertussen blijft er een machtspel tussen Vlaamse en federale regering doorgaan . En de burger hij kijkt erna en ondergaat alles lijdzaam .