Dina Tersago wordt tijdens een opname voor 'Ze zeggen dat vrouwen niet veilig zijn op straat' in Brussel aangesproken door mannen in een auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Dina Tersago wordt tijdens een opname voor 'Ze zeggen dat vrouwen niet veilig zijn op straat' in Brussel aangesproken door mannen in een auto. © VTM

Vlaamse vrouw voelt zich bijna twee keer per week bedreigd op straat: “Elke keer dacht ik: ‘Serieus? Weeral?’”

Hoe onveilig voelen vrouwen zich op straat? Dina Tersago testte dat voor het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Zo’n 100 vrouwen uit Vlaanderen en Brussel kregen een handteller op zak om bij te houden wanneer ze werden lastiggevallen op straat of zich onveilig voelden. Zes weken lang volstond om het dramatische ‘dark number’ aan straatintimidaties vast te stellen.

4 reacties

  • gilbert Gijdé

    2 jaar geleden
    Het is een feit,dat Vlaanderen en Brussel niet meer veilig zijn voor vrouwen.Met Gent en Brussel als te mijden steden
  • Frank Slaets

    2 jaar geleden
    Maar volgens Ecolo/Groen en de Ps doen ze prima hun werk en is Brussel florisant.
  • Bart Timperman

    2 jaar geleden
    Sommige mannen vinden het nog altijd normaal om een vrouw op straat als een lustobject te beschouwen. Het blijft niet alleen bij uitspraken maar ook handtastelijkheden, per ongeluk een borst aanraken of iemands achterwerk. mijn vriendin kreeg vorige weg nog een klets op haar achterste van een wielrenner terwijl ze aan het wandelen was met haar hond naast de vaart hier, de rest van dat peloton aan het lachen. mijn vriendin was in schok en begon thuis te wenen, echt stoer van die mannen!
  • Thierry Vansweevelt

    2 jaar geleden
    Jep, mijn vrouw is vorige week twee keer gevolgd geweest. Een rare vent sprak haar ook aan bij het thuis binnenkomen dus zij snel de voordeur dichtdoen voor hij binnenkwam. Mannen staan extra zot door die stomme lockdowns enzo. Maar Brussel is van een hele andere orde. Daar raken ze mijn vrouw aan op de trein enzo.