Een kolencentrale in de Chinese stad Baotou, tegen de Mongoolse grens.
Volledig scherm
Een kolencentrale in de Chinese stad Baotou, tegen de Mongoolse grens. © REUTERS

Chinese fabrieken verder op stoom, ook winkelverkopen stijgen

De Chinese economie vertoonde in de maand oktober tekenen van verbetering. Zo draaiden de fabrieken van de grootste economie van Azië beter dan verwacht. Daarnaast vielen ook de winkelverkopen hoger uit dan voorzien, aldus cijfers van het Chinese bureau voor statistiek. Verder leek de energiecrisis in het land wat af te nemen.

3 reacties

  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    China is een bubbel die de hele wereld ofwel in een oorlog zal storten ofwel in één van de zwaarste economische crisissen ooit. Het kan ook een combinatie van beide zijn. Evergrande is nog maar het topje van de ijsberg.
  • John Stahl

    2 jaar geleden
    Enkel jaren terug had China een jaarlijkse economische stijging van tientallen procenten. Nu zitten ze in een economische crisis met hoge inflatie. Als Evergrande een minime rente-betaling kan doen, wordt dit door de media gespind als een success, terwijl de schulden blijven toenemen. Ook de HSR (High Speed Rail) kampt met een schuld van 1.800 Miljard $. En gezien ze niet zelfbedruipend zijn kan dat alleen maar stijgen. De ballon zal wel eens barsten.
  • Luc Snykers

    2 jaar geleden
    Maak je maar geen zorgen het is 15 over 12 maar geen stress a u b moeder aarde zal eind 2022 echt orde op zaken stellen !!!!!