Archiefbeeld van Syriëstrijders die zich aansloten bij de terreurgroep Islamitische Staat
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van Syriëstrijders die zich aansloten bij de terreurgroep Islamitische Staat © kos

België gaat terroristen dubbel zo zwaar proberen te straffen: van 5 naar 10 jaar voor ‘welke beslissing dan ook’

Het gerecht denkt een oplossing gevonden te hebben om terroristen zwaarder te bestraffen. Nu krijgen die vaak een gevangenisstraf van vijf jaar, terwijl dat volgens de geest van de wet het dubbele zou moeten zijn. Om ze toch tien jaar te geven, gaat het federaal parket hen vervolgen voor ‘het nemen van welke beslissing dan ook’ binnen een terroristische groep. Een kunstgreep die eigenlijk noodzakelijk is omdat er te weinig rechters zijn.

42 reacties

  • mark germanus

    2 jaar geleden
    Een terroriste vrijgelaten zonder dat de minister het wist, zou het niet beter zijn hem zijn C4 te geven. In Belgie is alles mogelijk zeker voor politiekers !
  • Chris Schoof

    2 jaar geleden
    Hier in België wordt je strenger gestraft voor het drinken van 5 glazen bier dan voor moord want wanneer je rijbewijs Word ingetrokken voor 14 dagen is dat effectief 14 dagen geen dag minder maar voor moord kan er gerust 1/3 vanaf
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Een terrorist krijgt voor een moord dus 10 jaar, een gewone burger 30 jaar. Hoezo, iedereen gelijk voor de wet ?
  • Dick DECOCK

    2 jaar geleden
    2 keer niks is nog altijd niks , veel woorden, totaal geen daden en het blijft altijd maar proberen
  • Patrick Verbelen

    2 jaar geleden
    Stop dan ook met terroristen te repatriëren, neem hun Belgische identiteit zo snel mogelijk af, zodat ze hun hele leven lang op de dool blijven en moeten werken voor hun levensonderhoud. Dat zou pas een gepaste straf zijn, dat zal ze meer pijn doen dan enkel maanden verblijf in het grootse Hotel België. Misschien komen ze dan ooit eens tot bezinning.
  1. Wat vinden de andere partijen van het Open Vld-voorstel om de minimumpensioenen te verlagen voor wie meer dan 2 jaar werkloos is?
    PREMIUM

    Wat vinden de andere partijen van het Open Vld-voor­stel om de minimumpen­si­oe­nen te verlagen voor wie meer dan 2 jaar werkloos is?

    Aan de vooravond van 1 mei lanceerde Open Vld nog een nieuw pensioenvoorstel, waarbij ze het verschil tussen iemand die veel en weinig gewerkt heeft groter willen maken. Alleen wie 2 jaar of minder werkloos was (en dus 43 jaar gewerkt heeft) mag volgens hen nog een minimumpensioen van 1.738 euro krijgen. Voor al de rest willen ze het minimumpensioen verlagen. Wat vinden de andere partijen daarvan?
  2. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”