Amy Sussman/Invision/AP
Volledig scherm
PREMIUM
© Amy Sussman/Invision/AP

Biografie van Avicii beschrijft hoe dj ten onder ging: “Hij is niet tegen de muur gelopen, hij is er dwars doorheen gegaan”

CelebritiesPet achterstevoren, koptelefoon over zijn schouders gedrapeerd en de handen gespreid richting een uitzinnige mensenzee. Dat beeld van de Zweedse superster Avicii blijft - ook drie jaar na z’n dood - hangen. In ‘Tim - De officiële biografie van Avicii’, die vandaag verschijnt, wordt geschetst hoe een onzekere jongeman ten onder ging aan z’n eigen succes, mentale problemen en een destructieve spiraal van drank en drugs. “Zijn alvleesklier raakte ontstoken: meer pillen. Zijn galblaas speelde op: nog meer pillen. Dezelfde fout werd steeds weer herhaald.”

4 reacties

  • bryan de ceuster

    2 jaar geleden
    Was een enorme introvert, dus was totaal niet de juiste wereld voor hem.
  • Kjell Van daele

    2 jaar geleden
    Diene drug is voor niks goed e
  • Bram Rosseel

    2 jaar geleden
    Jammer voor die jongen was een top dj maar kon blijkbaar niet om met de roem/druk leven/geld. Had het beter veel rustiger aangedaan dan was hij er mss nog.
  • Gertie Daerden

    2 jaar geleden
    Helaas slachtoffer van zijn imago (=ego=masker=bescherming) en de grote kloof met wie iemand in werkelijkheid is. En dat is niet gezond, we worden meestal terug op onszelf geworpen, soms dmv ziekte.