Een vrouw wandelt in de hoofdstad Teheran met haar hondjes.
Volledig scherm
Een vrouw wandelt in de hoofdstad Teheran met haar hondjes. © AFP

Huisdieren houden binnenkort verboden in Iran

Huisdieren houden en honden uitlaten zouden binnenkort verboden worden in Iran. Dat melden verschillende Iraanse media woensdag op basis van een nieuw wetsvoorstel in het Iraanse parlement. 

15 reacties

  • UGO DE MAEYER

    2 jaar geleden
    Ze willen eigenlijk geen mensen die een dier zou strelen en een affectieve band hebben met een huisdier. Eigenlijk willen ze helemaal ook geen affectie ook niet tussen mensen
  • Paul Boeie

    2 jaar geleden
    Ik ben een enorme fan van dieren maar langs de andere kant zou een verbod op huisdieren die beestjes veel ellende besparen hen toegebracht door de o zo beschaafde mensen .
  • mich lee

    2 jaar geleden
    Renske Ķort, verbeterde hygiëne? Het is net door die overdreven hygiëne de afgelopen deccennia dat allergieën allerhadne stijgen. Weerstand opbouwen weet je wel? En nee, ik heb geen hond of kat, maar heb er zeker geen problemen mee. En zie heel graag honden. Heb er alleen te weinig tijd voor.
  • Renske Ķort

    2 jaar geleden
    Voordelen: Geen hondenbijtincidenten meer waarbij mensen worden verminkt of doodgebeten! Verbeterde hygiëne! Geen overlast van blaffende honden! Zonder huisdieren blijft er meer tijd, geld en energie over om bijvoorbeeld mensen en de natuur te helpen. En wanneer mensen geen huisdieren hebben, is dat ook nog veel beter voor het klimaat!
  • Debbie De Bruyn

    2 jaar geleden
    Ik woon liever naast een hondenweide dan naast krijsende kinderen. Leve de hond. De meeste mensen zijn geen hond waard.