The Tokens met vooraan Philip Margo
Avalon All rights reserved.

Philip Margo, zanger van wereldhit "The Lion Sleeps Tonight", overleden op 79-jarige leeftijd: "De leeuw slaapt"

Philip Margo, zanger van de Amerikaanse band, The Tokens, die in 1961 een wereldwijde hit scoorde met "The lion sleeps tonight", is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in een hospitaal in Los Angeles aan de gevolgen van een beroerte, dat vertelt zijn familie aan The New York Times. Margo was naast zanger ook muziekproducer en televisiescenarist.

De andere bandleden van The Tokens nemen op sociale media afscheid van Margo met een uitgebreid eerbetoon aan de zanger: "De leeuw slaapt. Met een laatste brul melden we het heengaan van onze ongelooflijke leeuw, Philip Margo", schrijven ze op Facebook.

Philip Margo en zijn jongere broer Mitch waren de stichtende leden van de wereldberoemde Tokens. Hun hit "The lion sleeps tonight" wordt nog steeds beschouwd als een van de beste popsongs aller tijden. In 1961 stond het nummer drie weken lang bovenaan in The Billboard Top 100.

Het wereldberoemde melodietje dateert eigenlijk al van 1930. De Zuid-Afrikaanse zanger Solomon Linda gebruikte het in zijn nummer "Mbube", maar het waren The Tokens die er pas echt naam en faam mee behaalden in 1961.

Toen het nummer in 1994 gebruikt werd in de Disneyfilm "The lion king", betekende dat een nieuw succes voor The Tokens. De band scoorde later nog gouden platen met "Tonight I fell in love", "I hear trumpets blow" en "Portrait of my love".

Philip was naast zanger ook muziekproducer en scenarist voor televisieprogramma's. Hij schreef onder meer voor shows als "Diff'rent strokes", "Small wonder" en "The upper hand". Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.

Beluister hier "Mbube" van Solomon Linda, het nummer dat als inspiratie diende voor "The lion sleeps tonight":

Meest gelezen