Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Gettyimages

Meer agressie tegenover verpleegkundigen sinds coronapandemie: “Nood aan agressietraining en betere opvang”

Volgens een enquête van de vakwebsite Nursing Vlaanderen werd 90 procent van de Vlaamse verpleegkundigen het voorbije jaar uitgescholden door patiënten of hun naasten. Iets meer dan de helft kreeg zelfs te maken met fysiek geweld. De agressie tegenover het zorgpersoneel zou sinds het begin van de coronapandemie zijn toegenomen. De enquête toont aan dat verpleegkundigen nood hebben aan agressietraining en betere opvang op de werkvloer. 

6 reacties

  • Johan Goris

    2 jaar geleden
    Dat er problemen zijn in het ziekenhuis, daar hebben de verpleegkundigen geen schuld aan. Enkel te wijzen naar de antivaxers is ook veel te makkelijk. Ziekenhuizen moeten performanter worden. Waarschijnlijk zullen de bazen daar vervangen moeten worden om het echt te verbeteren.
  • Danny De paepe

    2 jaar geleden
    Agressie training? Voor wie? Voor de agressor hopelijk. Noemt voor de slachtoffers, bij uit bereiding: medici, politie, brandweer’ lesgevers enz…. Gedaan met palperen naar de echte misdadigers/agressors.
  • Marcus Camps

    2 jaar geleden
    Als ik een verpleegster/verpleger aan mijn bed zou krijgen die niet gevaccineerd is, ga ik ook wel echt woest worden peis ik.
  • Guy Van Severen

    2 jaar geleden
    De zogezegde 'patienten' wat opvoeding leren, dat zou al veel helpen !
  • PAUL WILS

    2 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat men agressief optreed tegen verpleegkundigen, deze mensen moesten juist met het allergrootste respect behandeĺd worden, dat verdienen zij dubbel en dik, Dank u wel aan alle verpleegkundigen.