©  Meesters Multi Media

Twee Litouwers aangehouden in onderzoek naar zwendel in gestolen luxewagens

Kalmthout -

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag de aanhouding van twee Litouwse mannen bevestigd. Ze worden ervan verdacht een zwendel in gestolen luxewagens te hebben opgezet. In een voormalige champignonkwekerij in Nederland werden donderdag twee gestolen Landrover Range Rovers, ter waarde van meer dan 100.000 euro, aangetroffen.

Het onderzoek naar de zwendel startte in september na een tussenkomst door de lokale politie Grens in Kalmthout. “In een loods bij een voormalig landbouwbedrijf trof de politie twee luxevoertuigen aan. Die tussenkomst vond plaats nadat er vanuit Nederland melding gemaakt werd van een gestolen voertuig”, legt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket uit.

Het bleek te gaan om twee huurauto’s die internationaal geseind stonden omdat ze na het verstrijken van de afgelopen huurtermijn niet werden teruggebracht. “Bij de zoeking werden ook twee Litouwse mannen van 30 en 50 jaar oud aangetroffen”, zegt Aerts.

In de loods was er bovendien gespecialiseerd materiaal aanwezig om auto’s van een nieuwe identiteit te voorzien of radiosignalen te verstoren. “Dat deed vermoeden dat de loods al een hele tijd dienst deed als ruimte voor zwendel in gestolen voertuigen.”

 ©  Meesters Multi Media

Champignonkwekerij

Het verdere onderzoek door de federale gerechtelijke politie resulteerde donderdag in een actie in enkele loodsen in de buurt van een voormalige champignonkwekerij in het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch. “Daar werden opnieuw twee gestolen Landrover Range Rovers, ter waarde van meer dan 100.000 euro aangetroffen, die enkele dagen voordien in Duitsland gestolen waren”, aldus Aerts.

Het duo werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hen aan te houden. De raadkamer bevestigde vrijdag die aanhouding. “Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt nu verdergezet”, zegt het parket.

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER