© Photo News

Stadsbestuur en politie geven groen licht voor betoging tegen Duchâtelet

Een 200-tal fans van Charlton zakken op zaterdag 4 maart naar Sint-Truiden af om te protesteren tegen het beleid van clubeigenaar Roland Duchâtelet. Burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren en korpschef Steve Provost hebben de Coalition Against Roland Duchâtelet (CARD) onder strikte voorwaarden de toelating gegeven om een vreedzame betoging te organiseren.

jcr

“De verzamelplaats bevindt zich op de Veemarkt. Van daaruit gaat het naar het station via het Stationsplein tot aan de brug op de Tiensesteenweg/Fabriekstraat. Ze krijgen geen toelating om voor het stadion te demonstreren”, aldus burgemeester Heeren.

Diezelfde avond speelt STVV op Stayen tegen Eupen, maar Roland Duchâtelet ligt niet wakker van het protest. “Het gaat om enkele heethoofden die vroeger rechtstreeks en onrechtstreeks voor de club gewerkt hebben en die door hun opstandige en onhandelbare houding aan de deur werden gezet. Ook het feit dat ik voorzitter Katrien Meire steun, zint hen niet. De beslissing en de verantwoordelijkheid van de gevolgen van de betoging liggen in het kamp van de burgemeester en de korpschef.”

Aangeboden door onze partners