© HBvL

15-jarige Genkenaar sterft in Marokko na ongeval met quad

De 15-jarige Ramzi Mohammad Kaddouri uit Winterslag is afgelopen zaterdag tijdens een vakantie in Marokko gestorven na een ongeval met een quad. Over de juiste toedracht van het ongeval bestaat nog geen duidelijkheid. De jongen lag enkele dagen in coma en bezweek afgelopen zaterdag aan zijn verwondingen. Hij was erg gekend en geliefd in zijn wijk.

Chris NELIS

Ramzi Mohammad Kaddouri liep school aan het Technisch Instituut Sint-Lodewijk en was al sinds hij kleuter was verbonden aan het jeugdwelzijnswerk Gigos. Aanvankelijk in de kleuterafdeling, daarna naar de kinderwerking en vervolgens bij de tieners. Sinds enige tijd is hij vrijwilliger geworden bij dezelfde organisatie. Daar omschrijven ze hem als een erg behulpzame en respectvolle jongen.

Glimlach

Op sociale media regent het dan ook steunbetuigingen. “Ramzi was een fantastische kerel. Hij zal een grote leegte nalaten”, schrijft één van zijn Facebookvrienden. “Ik kan het nog altijd niet vatten dat ik afscheid van hem moet nemen. Altijd die glimlach op zijn gezicht. Altijd behulpzaam en respectvol. Een jongen met het hart op de juiste plaats. Eén uit de duizend.”

Ook op de pagina van Gigos Winterslag zelf wordt Ramzi geëerd.

Voorbeeld

Buurtwerker Eddy Wintmolders kent de jongen als erg gedreven en voorbeeldig. “Hij had ontzettend veel talent”, zegt Wintmolders. “In de multiculturele samenleving van Winterslag speelde hij een belangrijke rol. Misschien niet als aandachttrekker, maar wel als voorbeeld. Maar hij was ook een talentvolle voetballer. Het was gewoon een lieve jongen die veel te vroeg is moeten gaan. We vinden het allemaal ontzettend jammer.” Over de juiste toedracht of het exacte tijdstip van het ongeval bestaat nog geen duidelijkheid. Het is in ieder geval in de loop van vorige week gebeurd. Hij is daarbij in een coma geraakt en zaterdag aan de gevolgen van zijn ongeval overleden. Zijn familie bevindt zich in Marokko bij hem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer