© rr

Facebook haalt mosterd opnieuw bij Snapchat: WhatsApp krijg statusupdates

Gebruikers van WhatsApp kunnen binnenkort via hun status ook fotoverhalen delen. Een functie die geïntroduceerd werd door Snapchat en eerder ook al werd gekloond door Instagram.

tvd

Wie zijn vrienden vandaag via WhatsApp wil laten weten wat hij aan het doen is, kan dat alleen via tekst. De standaardzin ‘Hey there, I am using WhatsApp’, is wellicht de bekendste, want de meeste gebruikers nemen vandaag niet eens de moeite om hun status aan te passen.

Dat wil Facebook, sinds 2014 eigenaar van WhatsApp, nu veranderen. Verhalen vertellen via foto’s en video’s is immers de toekomst. Voor de functie haalt Facebook de mosterd bij de verhalen-functie in Snapchat. Eerder kloonde Facebook die functie al voor zijn foto-app Instagram, wat resulteerde in Instagram Stories. Nu doet Facebook dus hetzelfde voor zijn berichtendienst WhatsApp.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Facebook zijn inspiratie haalt bij Snapchat. In de Britse krant The Times reageerde model Miranda Kerr, verloofde van Snapchat-bedenken Evan Spiegel, nog erg scherp. “We zijn niet de enigen die het eenrichtingsverkeer inzake innovatie hebben opgemerkt”, zei Kerr, die liet verstaan Facebook niet te kunnen luchten. “Kunnen ze zelf niet vernieuwend zijn? Moeten ze alle ideeën van mijn partner stelen? Ik ben daar zo door ontsteld. Wanneer je iets rechtstreeks kopieert van iemand, is het geen innovatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer