Een CO2-meter in een school in Ieper. In de klassen worden CO2-meters verplicht. Vanaf 900 ppm moet er worden ingegrepen.
Volledig scherm
Een CO2-meter in een school in Ieper. In de klassen worden CO2-meters verplicht. Vanaf 900 ppm moet er worden ingegrepen. © Henk Deleu

CD&V en Open Vld vragen ‘luchtbehandelingsplan’ voor onderwijs: “CO2-meters zijn maar een eerste stap”

Dat de Vlaamse regering geld vrijmaakt voor CO2-meters in het onderwijs, is een goede zaak, maar volgens parlementsleden Loes Vandromme (CD&V) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) zijn die CO2-meters maar een eerste stap en is er veel meer nodig. In een gezamenlijk persbericht pleiten ze voor een "onderbouwd en breed uitgerold luchtbehandelingsplan" voor het Vlaamse onderwijs.

23 reacties

  • annette stessens

    2 jaar geleden
    Heel die corona handel moet blijven draaien want hun aandelen zouden eens kunnen kelderen.zeg mij niet dat geen enkele politieker,viroloog,pharma enzgeen aandelen bezitten in heel dat circus.
  • theo claesen

    2 jaar geleden
    De gemakkelijkste methode per lokaal per leerling ±20 × 20 kuub is 400 kubiek afzuigen per uur ,Dan ververste lucht laten binnen stromen via onderdruk voorverwarm via gang of extra verwarming van de buitenlucht, zodoende dat er geen ramen meer moeten open gezet worden constante verversing zelfs geen CO2 meter nodig .
  • arlette Strumane

    2 jaar geleden
    Miljoenen voor luchtreinigers ... kan het nog gekker , geef les met vensters op een kier , zet ze volledig open tijdens speeltijd en 15 minuten tijdens middagpauze = GRATIS verse lucht .
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Men kan het verplaatsen en vliegen niet stoppen, Raf Peeters. De industrie en economie zijn internationaal georganiseerd. Een leverancier van bijvoorbeeld systemen voor de drukkerswereld heeft klanten over de hele wereld. Alleen al voor het onderhoud, installaties, service en opleiding vliegt personeel van zo een leverancier de hele wereld rond.
  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Daar gaan de partijpolitieke spelletjes weer. De kleine Vivaldi-partijtjes blijven hard in de weer om zich zoveel mogelijk in de media te profileren, uit schrik voor de electorale afstraffing van de kiezer... Benieuwd wie er als eerste de stekker uittrekt. Ik gok op een Franstalige partij.