Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat.
Volledig scherm
Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat. © AP

Amerikaans Congres sluit akkoord over afwending wanbetaling op staatsschuld

Amerikaanse senatoren hebben dinsdag een deal gesloten om een tijdelijke wet te creëren die de Democraten in staat stelt om wanbetaling op de nationale schuld te voorkomen, zonder stemmen van de Republikeinse oppositie.

3 reacties

  • Gert Martens

    2 jaar geleden
    De rust met de Democraten teruggekeerd meneer Bervoets? Tijdens de regering van president Trump is er nog niet zoveel oorlogstaal, vooral met Rusland en China, op het internationale toneel geweest dan met de duidelijk onbekwame president Biden. En hij noemde de overname van Afghanistan door de Taliban een 'huge success', terwijl daar nu massaal afrekeningen door die Taliban gebeuren.
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Het tweepartijensysteem van de VS is versleten tot op de draad. De ene partij bouwt af wat de andere heeft opgebouwd en vice versa. Er is zoveel haat en vijandigheid tussen de twee dat het de oorzaak is geweest dat de bevolking uit walging op een persoon stemde die uiteindelijk nog meer walging veroorzaakte. Nu is er dankzij de Democraten weer wat rust teruggekeerd, maar dat kan weer helemaal veranderen bij de volgende senaatsverkiezing en de Republikeinen weer een meerderheid behalen.
  • Hubert Van Herck

    2 jaar geleden
    En maar lenen én bijdrukken van geld. Ook in Europa. Wanneer de bubbel barst, gaat iedereen grote ogen trekken.