BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Na 1 februari vrij reizen voor iedereen die binnen 9 maanden boosterprik heeft gehad

Vrij reizen door Europa moet blijven, ondanks de hoge besmettingsgraden in veel landen. Voorwaarde is wel dat iedereen binnen negen maanden na zijn laatste prik een boosterprik heeft gehaald.  Dat is globaal de uitkomst van Brussels beraad dinsdag tussen de 27 EU-ministers van Volksgezondheid. 

81 reacties

  • Bruno Geldhof

    2 jaar geleden
    Goed dat ze dit initiatief nemen. Ik ben sowieso tegen al die coronamaatregelen die eerder een weerspiegeling zijn van de maatschappij van tegenwoordig, maar de meningen verschillen nu eenmaal, en dan is het goed als er ergens overeenstemming bereikt wordt. Het lijkt erop dat dat hier zelfs stukken beter gaat dan in eigen land, dus aan een Europa dat niet één is zal het niet liggen. Ook andere landen hebben grote moeite om het eens te worden binnen en tussen de verschillende beleidsniveau's.
  • Guy Van Brussel

    2 jaar geleden
    Ongelooflijk hoe sommigen nog altijd niet doorhebben dat de vaccins de verspreiding van het virus niet stopt ! Ze liggen met hopen in het ziekenhuis, de gevaccineerden !
  • Maarten Jespers

    2 jaar geleden
    Geen enkel vaccin gaat het virus tegenhouden! Vaccinatie/reizen/massa-evenementen houdt het virus in leven. Alleen moeten we er voor zorgen dat er groepsimmuniteit wordt opgebouwd door enkel de zwakken van onze samenleving, maar dan wel allemaal te vaccineren zodat deze en alle 65+ voldoende beschermd zijn. En van onze kinderen blijf je af. De niet-gevaccineerde ouderen moet je vaccineren en de vaccins voor de kinderen schenken we beter aan Afrika, zodanig dat er niet teveel varianten blijven op
  • Jens Peeters

    2 jaar geleden
    Al meer dan 1.5 jaar natuurlijke immuniteit na corona gehad te hebben (antilichamen). Waar is het net van het vaccin voor mij? Gevaccineerden verspreiden het virus ook.
  • Rody Franks

    2 jaar geleden
    Dat is zonder wet reeds mogelijk, katty Philips. Velen krijgen hun 3de prik bvb in Spanje. Je moet dan gewoon een beetje administratieve effort (laten) doen om dat op je certificaat te krijgen.