Lek in vat salpeterzuur op bedrijventerrein in Kontich: “Geen gewonden of gevaar”

Kontich -

Politie en brandweer zijn donderdagmorgen massaal uitgerukt naar het bedrijventerrein aan Neerveld in Kontich. Aan een leegstaand bedrijf was daar een lek in een vat salpeterzuur ontstaan. Uit voorzorg werd een grote perimeter ingesteld en werden enkele bedrijven preventief ontruimd.

“De oproep voor een incident met gevaarlijke stoffen kwam in de late voormiddag binnen. In een bedrijf is een chemische stof vrijgekomen. Die stof is beginnen lekken en deels ook beginnen verdampen”, legt Bart Seldeslachts (N-VA), burgemeester van Kontich uit.

Volgens onze informatie gaat het om een lek in een vat salpeterzuur. De hulpdiensten waren heel snel ter plaatse en stelden een ruime perimeter in. “Als preventieve maatregel zijn de naburige bedrijven geëvacueerd. Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen gevaar voor de volksgezondheid”, aldus burgemeester Seldeslachts nog.

Hoe het lek is kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. Het incident vond plaats aan een bedrijf dat voor het grootste deel leeg stond. Enkele jaren geleden was er ook brand ontstaan in het gebouw. Onlangs was er wel een vergunning verleend zodat het bedrijf opnieuw deels in gebruik kon genomen worden.

 © BFM

 © BFM 

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER