© Sven Van Haezendonck

Imposante wereldbol blikvanger in Mechelse Sint-Romboutskathedraal

Mechelen -

Twee jaar na de maan pakt de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen tijdens deze eindejaarsperiode uit met de Aarde als blikvanger. De imposante wereldbol heeft een diameter van zeven meter. Je kan gratis gaan kijken.

Eind 2019 kon het publiek zich in de Mechelse kathedraal vergapen aan het indrukwekkende Museum of the Moon. Nu haalt Mechelen Houdt Je Warm tot en met 9 januari 2022 GAIA naar Sint-Rombouts. Net zoals vorige keer gaat het om een creatie van de Britse kunstenaar Luke Jerram.

De Sint-Romboutskathedraal is dagelijks open van 8.30 tot 17.30u. Let wel op: tijdens weekend- en feestdagen kunnen de openingsuren wel afwijkend zijn. Je kunt ze vinden op de website van Mechelen Houdt Je Warm.

De wereldbol heeft een diameter van zeven meter. © Sven Van Haezendonck 

Vanavond en ook op vrijdag 17 december en vrijdag 7 januari vinden er in Sint-Rombouts nocturnes plaats. Dan kan je GAIA bezoeken tot 20u. Op kerstdag kan je ook terecht in de kathedraal, van 12 tot 17.30u. Op Nieuwjaarsdag is ze gesloten.

Door de coronamaatregelen zijn er op hetzelfde moment maximum vijftig bezoekers toegelaten. Er zijn medewerkers aanwezig die daar op toezien. Een Covid Safe Ticket (CST) is niet nodig, maar je moet wel verplicht een mondmasker dragen (vanaf 6 jaar).

LEES OOK: Maarten wil Mechelaars verwonderen met lichtwandelingen in wijken en dorpen

Dit weekend vinden in Mechelen ook de lichtwandelingen plaats in Muizen en Walem en in de wijk Nekkerspoel. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen