De rechtbank in Turnhout veroordeelde een veertiger voor verkrachting en exploitatie van prostitutie bij zijn eigen vrouw. © Bart Van den Langenbergh

Vier jaar cel voor man die partner op pijnbank legt en in prostitutie duwt: “Ze werd geslagen en had seks tegen haar zin”

Turnhout -

Een 47-jarige man uit Turnhout is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vier jaar met voorwaarden voor de verkrachting van zijn eigen vrouw en de exploitatie van prostitutie. De man bond zijn partner vast op een pijnbank en verplichtte haar om inkomsten te halen door zich te laten prostitueren. “Hij besefte onvoldoende dat hij zijn partner uitbuit door aan te dringen op prostitutie”, oordeelde de rechtbank.

Bart Van den Langenbergh

De correctionele rechtbank in Turnhout velde een vonnis in een bijzondere zaak van seksueel geweld. Het slachtoffer, de partner van een veertiger uit Turnhout, stapte op 11 januari van dit jaar naar de politie om aangifte te doen van seksueel geweld door haar man. “De relatie verliep in het begin voorspoedig. De vrouw stelde voor om wat spanning in de relatie te brengen via gewaagdere intieme spelletjes in de zin van het boek 50 tinten grijs”, schetsten de rechters in hun vonnis. “Ze merkte al snel dat beklaagde verder wilde gaan en haar manipuleerde in verregaande sadomasochistische handelingen waarbij zwepen, tepelklemmen en kaarsen werden gebruikt. Hij kocht een pijnbank waarop zij vastgebonden moest liggen en geslagen werd. De man vertoonde zeer manipulatief gedrag en zij durfde niet anders dan toegeven. Zij had verschillende keren seks tegen haar zin.”

Innerlijk kapot

Het bleef niet bij extreme seks alleen. De vrouw moest van de man tegen betaling seksuele handelingen uitvoeren via een webcam. Ze moest zich ook effectief laten prostitueren om opgelopen schade aan een auto te vergoeden, waarbij haar man de afspraakjes regelde via een apart gsm-toestel. “De vrouw verklaarde dat ze jarenlang psychologisch werd geterroriseerd, zich nooit mocht uiten en zich innerlijk kapot voelde”, aldus de rechtbank in Turnhout. “Beklaagde erkende dat hij een dominant karakter had, vond de seksuele activiteiten niet te extreem en stopte steeds als zijn partner aangaf dat het te pijnlijk was. Hij herinnerde zich niets van gedwongen seks.”

De speurders vonden tijdens een huiszoeking bij het koppel de pijnbank op de zolder van de woning terug. In de computers stootten ze op expliciete naaktfoto’s van de vrouw met ook een prijslijst voor prostitutie-actitiveiten.

Vier jaar cel

Volgens de rechtbank dwong de man haar meermaals tot seksuele betrekkingen, wat overeenkomt met verkrachting. “Hij nam ook het initiatief tot het verhandelen van haar lichaam tegen betaling en profiteerde van de opbrengsten”, stelde de rechtbank. “De feiten getuigen van een totaal gebrek aan respect voor de seksuele grenzen en integriteit van zijn partner. Hij besefte onvoldoende dat hij zijn partner uitbuit door aan te dringen op reële en virtuele prostitutie. De gevolgen zijn ongetwijfeld aanzienlijk.”

De rechtbank veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van vier jaar en een boete van 4.000 euro, beide met probatie-uitstel. Hij moet zich onder meer laten begeleiden voor zijn seksuele problematiek. De Turnhoutenaar is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten. Hij was niet aan zijn proefstuk toe. In april 2011 is hij al eens veroordeeld tot een celstraf van negen maanden met probatie-uitstel voor verkrachting van zijn ex-vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER