Toto Wolff en het manoeuvre van Verstappen.
Volledig scherm
Toto Wolff en het manoeuvre van Verstappen. © RV

Controversieel seizoen eindigt in... controverse: hoe de wedstrijdleiding zijn zeg had in strijd om wereldtitel, tot woede van protesterend Mercedes

Formule 153 ronden lang dobberde de grand prix van Abu Dhabi gewoon voort. Op weg naar een zoutloze ontknoping. Maar dan, alsof een seizoen vol controverse niet anders kon dan eindigen in nog meer controverse: hoe Mercedes in woede ontstak. Want de wedstrijdleiding in wezen besliste wie wereldkampioen werd. Niet meer of niet minder. 

167 reacties

  • Patrick Beckers

    2 jaar geleden
    Men moet geluk hebben op het juiste moment. Hamilton heeft zo ook al geluk gehad. Het moest gewoon zo zijn. Over het hele seizoen heeft Max dat wel verdiend, want met mercedes heb je wel een voordeel met het materiaal. Laten we blij zijn dat een halve Belg het gehaald heeft. Bij alle sporten is er oneerlijkheid bekijk maar eens het wielrennen waar ze soms samenspannen. Het is balen voor Hamilton maar het was een prachtig seizoen voor de supporter. Laten we hopen op een even spannend 2022.
  • eric meers

    2 jaar geleden
    Als LH had geweten dat de wedstrijdleiding de bestaande regels ging overrulen dan had hij ook wel ander rubber laten opleggen en hadden we een eerlijke laatste ronde gehad .Dit is wel degelijk wedstrijdvervalsing door de wedstrijdleiding en een zwarte dag in de F1
  • Hans Bolsens

    2 jaar geleden
    Als MB tijdens het seizoen niet tot 2 maal toe de RBR's van de baan hadden gekegeld waren ze nog niet eens WK leider constructeurs geweest. Dus Toto, stop met klagen jongen. MB heeft ontelbare keren voordeel gehaald uit alle mogelijke regeltjes, zonder dit had RBR volledig kampioen kunnen zijn over de hele lijn. Het valsspelen met nieuwe motoren heeft hen ook veel bijval gebracht. Haal die MB maar eens uit elkaar, je zal er misschien een opgeboorde versie in terug vinden.
  • Polutnik Ronald

    2 jaar geleden
    Als ik wat te zeggen had bij Mercedes , dan trok ik mijn kandidatuur voor de formule 1 eruit en gedaan met Mercedes bij de formule 1 . Want zomaar meer dan 1 minuut cadeau geven aan Verstappen is toch ver er over of niet soms .
  • Eric Bex

    2 jaar geleden
    Ik begrijp volkomen (wie niet?) de frustraties van Mercedes. Hamilton had de wereldtitel voor het grijpen. Het is enkel dankzij de safety car en de bandenwissel van Verstappen dat Red Bull wint. Ondanks dit proficiat! Je moet het toch maar doen na 7 jaar dominantie van Mercedes.