© RR

Jetro Thijs (11) behaalt zilver in prestigieuze danswedstrijd YAGP in Parijs

Bilzen/Dilsen-Stokkem/Lanaken

Dit jaar streek de danswedstrijd Youth America Grand Prix (YAGP) neer in Parijs. “Dansen in de Opéra National de Paris is een droom”, zegt Stefano Giulliani van de Dansschool ADEcompagny Oud-Rekem. Stefano Giulliani uit Lanklaar danste zelf vele maanden voor tv-camera’s. “YAGP is een van de grootste danscompetities en dansnetwerken ter wereld voor klassieke en hedendaagse dans voor jonge dansers. Wij reisden met de 11-jarige Jetro Thijs uit Eigenbilzen naar Parijs.”

“Ik heb twee keer drie minuten mogen dansen in de Opera in Parijs”, glundert Jetro. “Het decor van de opera, de sfeer, de reis en de strenge jury met bekende namen van Europese balletscholen… Het was allemaal nieuw voor mij, maar zo fantastisch. In de categorie ‘Precompetitive classic ballet’ eindigde ik bij de twaalf besten. Nog leuker werd het in de categorie ‘Precompetitive contemporary’. Daar werd ik tweede en behaalde ik zilver op een deelnemersveld van meer dan veertig dansers. Ik behaalde een score van gemiddeld 91 procent. Ik ben mijn artistiek leider Stefano Giulliani erg dankbaar voor zijn inzet.”

“Jetro kreeg in Parijs tijdens workshops les van de beste Amerikaanse balletdansers”, vult Stefano nog aan. “Met ADEcompagny willen we jongeren kansen bieden door middel van dans en artistieke expressie via een kindvriendelijke opleidingsmethode.” mmd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer