Natuurpunt

Boswachter met de dood bedreigd: Agentschap Natuur en Bos dient klacht in 

Het Agentschap Natuur en Bos dient klacht in nadat een van zijn Limburgse boswachters met de dood is bedreigd. De boswachter werkt in het gebied waar ook de wolven verblijven. De boswachter kreeg die doodsbedreigingen via telefoon en de anonieme beller gaf ook mee dat hij de boswachter wist wonen, weten de kranten van Het Mediahuis.

Voor de werkgever van de boswachter, het Agentschap Natuur en Bos, is daarmee een duidelijke grens overschreden. “Heel veel angst is er niet, maar wij eisen respect en hier trekken wij de lijn”, zegt Jeroen Denaeghel van Natuur en Bos. “Wij laten onze mensen niet zo behandelen en dat hebben we zo als Vlaamse overheid beslist. Ik wil er wel aan toevoegen dat de meeste recreanten en de meeste bezoekers van onze natuur veel respect hebben voor onze natuurinspecteurs en boswachters.  Het gaat om een absolute minderheid die geen respect heeft, maar die minderheid wordt wel groter.  Daarom vinden we het nodig dat we een signaal stellen door onze grenzen duidelijk aan te geven.

Veel mensen zijn het bos gaan opzoeken en weten niet aan welke regels ze zich moeten houden

Jeroen Denaeghel, Agentschap Natuur en Bos.

De bedreigingen aan het adres van boswachters zijn niet specifiek voor de provincie Limburg: “In alle provincies zijn er wel toenemende incidenten met boswachters. En ik wijt dat aan het feit dat mensen meer en meer de natuur zijn gaan opzoeken. En omdat er heel veel mensen zijn die blijkbaar niet weten aan welke regels ze zich moeten houden in een bos. Als we allemaal onze hobby gaan uitoefenen in de natuur, een stukje natuur opeisen, dan gaan we ons aan de regels moeten houden. Anders zal de natuur veel te veel onder druk komen te staan, en zal er binnenkort geen natuur meer zijn.”

Meest gelezen