Een gesloten kerstmarkt in de Slovaakse hoofdstad Bratislava.
Volledig scherm
Een gesloten kerstmarkt in de Slovaakse hoofdstad Bratislava. © EPA

Arts die omikronvariant als eerste opmerkte kant zich tegen harde maatregelen: “Een overreactie zou meer kwaad dan goed doen”

Volgens Angélique Coetzee, voorzitter van de Zuid-Afrikaanse doktersvereniging, mag de nieuwe omikronvariant geen reden tot blinde paniek zijn. “Een overreactie zou mensen onnodig bang maken en meer kwaad dan goed doen.”

69 reacties

  • George Verbeek

    2 jaar geleden
    In Zuid Afrika is de gezondheidszorg minimaal. Zwakkere mensen zijn er reeds gestorven in eerdere golven en de bevolking is zeer jong. Geen vergelijking mogelijk dus. Onze ziekenhuizen zullen kompleet overbelast raken binnen enkele weken, het bewijs dat de Zuid Afrikaanse theorie totaal niet opgaat.
  • LIEVE BEIRINCKX

    2 jaar geleden
    Als dit ook weer wordt weggewuifd dan snap dan is de logica wel echt ver zoek. Door de vaccins raken we er duidelijk niet van af. Een mild virus dat ons de uitweg biedt naar immuniteit… het beste wat ons tot heden wordt aangereikt. Ouderen en mensen met onderliggende ziekte kunnen nog steeds beschermd voelen door vaccin of andere maatregelen verder te volgen. Maar dit is de kans om natuurlijke antistoffen te krijgen.dat is toch de bedoeling met of zonder prik.
  • Sofie Vandenbemden

    2 jaar geleden
    Dim de Trimerrie nagel op de kop
  • Hans Torenven

    2 jaar geleden
    Maar hier weer paniek om de contracten van de pharma na te komen ... triestig. Welkom in de lente mensen, dan zijn de corona virussen sowieso weer de baas en kruipen we weer allemaal door de regering in ons huis en ondertussen al het vijfde spuitje !
  • Willie Camerman

    2 jaar geleden
    Ze hoopt dus op natuurlijke immuniteit door omikron, die er overduidelijk niet is gekomen door delta (wat zowat iedereen in ZA heeft gehad). En verder ff negeren dat bevolking in UK ouder is, en het is hier winter dus veel snellere verspreiding, waardoor zelfs àls omikron milder is dan delta, je alsnog razendsnel aan veel te veel patiënten zit die niet gaan terecht kunnen in de nog overvolle ziekenhuizen ... Misschien is hiervoor bang zijn wel nuttig, en red je er een hoop mensenlevens mee ...