Videospeler inladen...

Tientallen doden en verschillende gewonden bij ontploffing van een tankwagen in Haïti

In Haïti zijn tientallen doden gevallen bij de ontploffing van een tankwagen. Er zijn ook verschillende gewonden, de meesten van hen zijn er erg aan toe. De materiële schade is aanzienlijk. 

De ontploffing gebeurde in Cap-Haïtien. Het lijkt erop dat de tankwagen betrokken was geraakt bij een ongeluk en zou zijn gekanteld. Daarop waren mensen toegestroomd om benzine af te tappen. Maar de brandstof ontvlamde en de tankwagen ontplofte. 

Tientallen -volgens de burgemeester al zeker 60- mensen zijn om het leven gekomen. Er zijn ook verschillende gewonden, de meeste van hen zijn er erg aan toe. De ziekenhuizen zijn overbevraagd en nauwelijks in staat om alle gewonden te behandelen. 

BEKIJK: Dit zijn de eerste beelden uit Cap-Haïtien na de ontploffing.

Videospeler inladen...

Criminele bendes

Haïti is het armste land op het Amerikaanse continent. Criminele bendes controleren er de bevoorrading van onder meer brandstoffen, waardoor er grote tekorten bestaan. Het is dan ook niet ongewoon dat mensen toestromen op zoek naar brandstof op een moment dat er een ongeluk gebeurt met tankwagens.

Haïti heeft het dit jaar al zwaar te verduren gekregen. Begin juli werd president Jovenel Moïse in zijn huis gedood in nog onopgehelderde omstandigheden. Een goede maand later werd het land getroffen door een aardbeving waarbij 2.000 mensen om het leven kwamen.

Meest gelezen