Vijf kinderen sterven bij ongeluk met omhooggeblazen springkasteel op Australische eiland Tasmanië

Op het Australische eiland Tasmanië is een feest op een basisschool uitgedraaid op een drama, toen een springkasteel door een windvlaag de lucht werd ingeblazen en de kinderen van tien meter hoogte naar beneden vielen. Er zijn vijf kinderen overleden, één onder hen in het ziekenhuis. Ook vier andere kinderen raakten ernstig gewond en verkeren in levensgevaar.

Aan het schoolfeest op Hillcrest, een lagere school in het Australische stadje Devonport, kwam abrupt een einde toen een krachtige windvlaag het springkasteel greep en 10 meter de hoogte inblies. De kinderen zijn dus van ongeveer 10 meter naar beneden gevallen en 4 kinderen - 2 jongens en 2 meisjes - hebben die val niet overleefd. Eén kind is nadien overleden in het ziekenhuis.

Bekijk hieronder enkele beelden en een reactie van de Australische premier Scott Morrison:

Videospeler inladen...

Ook vier andere kinderen raakten gewond en verkeren nog in levensgevaar. De politie en de hulpdiensten werden rond 10 uur plaatselijke tijd gealarmeerd voor een ernstig ongeluk op de basisschool. "Dit is een zeer tragische gebeurtenis en onze gedachten gaan uit naar de families en de school", zei Debbie Williams van de politie.

Verschillende reddingshelikopters werden ingezet om de kinderen naar het ziekenhuis te brengen. Alle slachtoffers zaten in hun laatste jaar en dat waren ze aan het vieren. 

De Australische premier Scott Morrison noemt het ongeluk "onnoemelijk hartverscheurend". "Jonge kinderen op een leuke uitstap.... En het wordt zo'n vreselijke tragedie. In deze tijd van het jaar breekt het gewoon je hart", reageerde premier Morrison. Het weerbericht had zonnig weer aangekondigd met een beetje wind.

Meest gelezen