Uitbater Enver Adikti (rechts) in de nieuwe Carrefour-supermarkt. © Carrefour

Nieuwe buurtwinkel Carrefour Express opent in voormalige Aldi: “Inzetten op verse en lokale producten”

Sint-Katelijne-Waver -

In de Generaal Deschachtstraat in Sint-Katelijne-Waver opende woensdag een nieuwe buurtwinkel van Carrefour Express. De winkel is gehuisvest in het voormalige pand van Aldi en wil sterk inzetten op verse en lokale producten. De vorige winkel van Carrefour op de Markt van Katelijne sloot intussen de deuren.

Stijn Van de Sande

Voor de klanten van Carrefour Express in Sint-Katelijne-Waver zal het even wennen zijn. De winkel kreeg niet alleen een andere locatie, maar ook een nieuwe uitbater. Enver Adikti neemt de nieuwe winkel in de Generaal Deschachtstraat over. De man baatte eerder al een winkel van Carrefour in Wilrijk uit en was ook al uitbater van de kantine van een sporthal in Sint-Katelijne-Waver.

“Dit voelt dus aan als thuiskomen”, zegt Adikti. “Ik ken nog heel wat mensen uit Katelijne en ik ben vastberaden om mijn klanten met dezelfde zorgen te omringen als toen ik de kantine van de sporthal openhield. Met deze buurtwinkel wil ik blijven inzetten op een divers aanbod waar verse groenten en fruit een belangrijke rol in spelen. Maar we mikken ook op studenten en ‘on-the-go’-klanten die snel even binnenkomen voor wat boodschappen of een lunch.”

“Op een plek als Sint-Katelijne-Waver kunnen verse groenten en fruit niet ontbreken”, klinkt het. © Carrefour

De winkel, die zo’n 350m² groot is, is gevestigd in het voormalige pand van Aldi, maar werd de voorbije maanden flink onder handen genomen. “Bij de renovatie hebben we gebruikgemaakt van energiezuinige materialen voor de verlichting en de koelinstallatie”, aldus Carrefour. “Zo werken we met een koeling op CO₂ en hangen er overal ledlampen. We moedigen de mensen ook aan om met de fiets te komen. En om verspilling te voorkomen werken we samen met Too Good to Go.”

In de nieuwe winkel wil Carrefour ook fors inzetten op lokale producten. “In het centrum van de groentestreek kan een mooi aanbod aan verse groenten en fruit niet ontbreken”, klinkt het. “Maar we hebben ook een vijftigtal lokale specialiteiten, zoals appel- en perenstroop van De Drie Wilgen uit Nijlen en koffie van De Kraanvogel in Mechelen. We hebben ook verschillende producten waar de honing van Imkerij Zoetgoud uit Mechelen voor gebruikt werden.”

De vorige winkel van Carrefour Express op de Markt in Sint-Katelijne-Waver sloot eind vorige week de deuren. De uitbaters genieten voortaan van hun pensioen.

De winkel is 350m² groot. © Carrefour

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER