Ex-Playboymodel Nicolette Kluijver (32) heeft longkanker

De 32-jarige Nederlandse Nicolette Kluijver heeft longkanker. “Binnenkort wordt een deel van mijn linkerlong weggenomen”, zegt de presentatrice die met onmiddellijke ingang stopt met werken.

tg

Het nieuws sloeg in Nederland in als een bom. De goedlachse presentatrice Nicolette Kluijver is zwaar ziek. Longkanker, klonk deze week het harde verdict.

“Gisteren heb ik de uitslag gekregen van een onderzoek. De uitslag is niet goed. De onrustige cellen zijn ontstaan uit de tbc-plek die vorig jaar bij mij is vastgesteld. Alles wijst nu op een voorstadium van longkanker. We zijn er op tijd bij en genezing is in mijn situatie heel goed mogelijk”, vertelt de presentatrice zelf in een persbericht.

“Spoedig wordt een deel van mijn linkerlong eruit gehaald. Het is slecht nieuws maar ik ben ergens heel dankbaar dat ik er in dit stadium achter ben gekomen. Dat is een wonder en te danken aan het uitstekende werk van mijn artsen. De kans op genezing is groot, maar het zal een lange weg worden. Gelukkig kun je met anderhalve long goed leven.”

Spuiten en Slikken

Kluijver is een bekend gezicht in Nederland, maar ook bij ons. Enkele jaren geleden poseerde ze nog in de Nederlandse Playboy.

Ze presenteerde ook het BNN-programma Spuiten en Slikken over seks en drugs waarin nogal wat expliciete beelden werden getoond. In 2007 maakte ze samen met Dennis Storm het reisprogramma Weg met BNN en presenteerde ze samen met Sophie Hilbrand het BNN-programma De Klimaatpolitie.

Ze wilde in haar programma’s altijd een stapje verder gaan dan de rest en dat leverde haar wel eens problemen op. Zo dienden de Nederlandse Spoorwegen een klacht tegen haar in toen ze de noodrem trok voor een programma.

Twee jaar geleden stapte Kluijver over naar de zender RTL5. Hier presenteerde ze onder andere Expeditie Robinson en de naakte datingshow Adam Zkt. Eva.

Ze is gehuwd en heeft drie kinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER