Paus Franciscus noemt huiselijk geweld “bijna satanisch”

Maandag noemde paus Franciscus huiselijk geweld “bijna satanisch”. Tijdens een tv-programma in Italië sprak hij met verschillende slachtoffers van huiselijk geweld. Zo vindt de paus dat je kinderen niet mag slaan: “Als je iemand slaat, raak je aan iemands waardigheid.” Bekijk het hele fragment in bovenstaande video. 

7 reacties

  • Augustson Tim

    2 jaar geleden
    Het was nochtans de kerk die de lijfstraffen voor kinderen niet schuwden ! Voortschrijdend inzicht dan maar ?
  • jurgen vergaelen

    2 jaar geleden
    Onze kerkpaus heeft nergens kinderen zitten denk ik dan. Wat is er mis met de tik op de billen? De huidige ukkepukken worden geboren met een pamper en op 18 worden ze nog gepamperd. En als dan de horeca sluit om 23:00 wegens corona komen ze in een diepe depressie terecht.
  • Gunter Verlie

    2 jaar geleden
    Mensen moeten leren geweldloos te communiceren. Geweldloze communicatie kan je aanleren. Daar bestaan cursussen en boeken over.
  • Gerd Van nieuwenhove

    2 jaar geleden
    Klopt , voortschrijdend inzicht !
  • Marjan Frankie

    2 jaar geleden
    Alle geweld is satanistisch
  1. Amerikaans studentenprotest escaleert, net als tijdens Vietnamoorlog. Wat willen ze? En waarom treedt politie zo hard op?
    PREMIUM
    3

    Amerikaans studenten­pro­test escaleert, net als tijdens Vietnamoor­log. Wat willen ze? En waarom treedt politie zo hard op?

    De studentenprotesten tegen de oorlog in Gaza escaleren in de VS. Niet toevallig begon het protest aan de Columbia Universiteit in New York: daar ging het ook tijdens de Vietnamoorlog stevig aan toe. Wat is er aan de hand? Wat willen de studenten? Waarom reageert de politie zo hard? En zit president Biden stilaan met een probleem? “De generatiekloof is héél groot.”
  2. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.