Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) ruimen een pluimveebedrijf nadat er een zeer besmettelijke variant van de vogelgriep is vastgesteld. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) ruimen een pluimveebedrijf nadat er een zeer besmettelijke variant van de vogelgriep is vastgesteld. Archiefbeeld. © ANP

Drie pluimveebedrijven in Nederlands Limburg geruimd vanwege vogelgriep

Bij kalkoenen op een pluimveebedrijf in Ysselsteyn in Nederlands Limburg is vogelgriep vastgesteld. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen worden zowat 24.000 kalkoenen geruimd. Twee andere pluimveebedrijven met in totaal 40.000 dieren worden preventief geruimd, omdat personeel van het besmette bedrijf ook daar werkte. Een aantal andere bedrijven in de buurt wordt getest op vogelgriep, voor nog eens 69 bedrijven geldt een vervoersverbod.

  1. TERUGLEZEN GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand” - Offensief in Rafah gaat voort - België wil wapenembargo tegen Israël

    TERUGLEZEN GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand” - Offensief in Rafah gaat voort - België wil wapenembar­go tegen Israël

    Geen bestand, maar nog meer oorlogsgeweld: Tel Aviv kiest voor de aanval. Vorige nacht vonden aanhoudende bombardementen plaats en Israëlische tanks vielen Rafah binnen. Voorlopig is sprake van 27 doden. “De antiterreuroperatie is plaatselijk en in omvang beperkt”, stelt het Israëlische leger. Ruim een miljoen ontheemde Palestijnen zouden schuilen in de stad. “Er moet een rode lijn zijn”, stelt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). Dinsdagavond meldt een Egyptische zender dat alle strijdende partijen bereid zin om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 7 mei terug.
  2. Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappeniers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”
    PREMIUM
    4

    Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappe­niers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”

    In alle luwte zijn de Spaanse autoriteiten op zoek naar antwoorden in het moordonderzoek naar Laura Trappeniers. Wie haar vermoord heeft en waar haar echtgenoot Marc Olbrechts is, blijft onduidelijk. De tijd lijkt weg te tikken in het nadeel van de onderzoekers. “Maar onderschat de Guardia Civil niet”, zegt voormalig diensthoofd van de Speciale Eenheden Antwerpen en Limburg Carl Vorsselmans, die nu op Tenerife verblijft.