Jeroen Desmecht

Fietser overleden na aanrijding met lichte vrachtwagen in Gent, bestuurder aangehouden

De chauffeur van de lichte vrachtwagen die gisteren een 65-jarige fietser heeft aangereden, is aangehouden. De fietser is overleden. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag op het kruispunt van de Jules De Bruyckerdreef met de Hubert Frère Orbanlaan. Hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dat is niet gelukt. De man overleed ter plaatse. 

Woensdagochtend rond 09u25 is een fietser om het leven gekomen op het kruispunt van de Zuidparklaan en de Jules de Bruyckerdreef in Gent. Het ging om een aanrijding tussen een fietser en een lichte vrachtwagen. De vrachtwagen reed op de Zuidparklaan in de richting van het Zuid.

De 65-jarige fietser overleed na reanimatiepogingen ter plaatse. De chauffeur van de vrachtwagen is een 41-jarige man uit Sint-Joost-ten-Node. Het kruispunt heeft verkeerslichten. Het parket Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om te onderzoeken wat er precies gebeurd is. De chauffeur van de bestelwagen is aangehouden. Hij zou een positieve drugtest hebben afgelegd. 

Meest gelezen