Foto: Radio 2

Kerstmarkt van Winterpret Brussel sluit nu zondag door nieuwe coronamaatregelen

De kerstmarkt in Brussel wordt afgeblazen. De stad kan niet genoeg plaats garanderen voor de bezoekers en ze kunnen ook niet de hele tijd controleren of groepen samenklitten, daarom wordt de kerstmarkt in  Brussel stopgezet.

Het Overlegcomité heeft nieuwe maatregelen genomen om de coronapandemie te bestrijden. Na analyse zegt de stad Brussel dat de nieuwe aanvullende maatregelen in de praktijk voor sommige Winterpret-locaties niet toepasbaar zijn.

Daarom sluit Brussel de kerstmarkten van Sint-Katelijne (Vismet, Sint-Katelijneplein en Zwarte Toren), de Beurs en de Munt. De sluiting gaat in op zondag 26 december. 

De ijsbaan op het De Brouckèreplein, de activiteiten in het Ter Kamerenbos en alle verlichtingen en artistieke installaties die aan de gezondheidsvoorschriften voldoen, blijven open.

Alle handelaars die chalets uitbaten op de kerstmarkt op Winterpret krijgen een vergoeding voor elke dag dat ze moeten sluiten

Stadsbestuur Brussel

De handelaars die de chalets op de kerstmarkt uitbaten zullen een vergoeding krijgen naar rato van het aantal annuleringsdagen. Het stadbestuur is ontgoocheld: "Deze annulering is een teleurstelling omdat dit evenement een positieve dynamiek heeft gebracht aan de gezelligheid en het economische leven in het stadscentrum."

De Stad Brussel betreurt ook de sluiting van alle culturele voorstellingen, met uitzondering van de musea . Ook het eindejaarsvuurwerk gaat niet door.

Meest gelezen