Deze vier zakken met kerstcadeau's voor de kleinkinderen werden gestolen
Volledig scherm
Deze vier zakken met kerstcadeau's voor de kleinkinderen werden gestolen © rv

Dieven gaan er op kerstavond met cadeautjes voor kleinkinderen vandoor

HeuleInbrekers hebben op kerstavond toegeslagen in de woning van Chantal Demeyere in de Molenstraat in Heule. Ze namen enkele juwelen met een emotionele waarde en kerstcadeautjes voor Chantals kleinkinderen mee. “Wie doet zoiets?”, vertelt Chantal.

  1. Sinksen in Kortrijk is nóg groter openluchtfestival: 12 feesten die je zeker niet mag missen
    PREMIUM

    Sinksen in Kortrijk is nóg groter openlucht­fes­ti­val: 12 feesten die je zeker niet mag missen

    Met 175.615 bezoekers was 2023 de drukste Sinksen ooit. De sleutel tot het succes? Het evenement groeit steeds meer uit tot één groot openluchtfestival. Met feesten van het Begijnhofpark tot het Nelson Mandelapark is er voor ieder wat wils. Voor de feestneuzen onder ons halen we er speciaal 12 niet te missen events uit. Ze zijn tijdens het stadsfestival allemaal gratis toegankelijk, van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei in Kortrijk.
    Kortrijk
  2. KIJK. Ereburgemeester Antoon (91) is stichter van 50 jaar Sinksen: “Ze noemden het Sansenfeesten, het was vanaf die eerste rommelmarkt een overrompeling”
    PREMIUM

    KIJK. Ereburge­mees­ter Antoon (91) is stichter van 50 jaar Sinksen: “Ze noemden het Sansenfees­ten, het was vanaf die eerste rommel­markt een overrompe­ling”

    Antoon Sansen, van 1988 tot 1994 burgemeester van Kortrijk, was toen nog als schepen van Cultuur bij de vroegere CVP mede de grondlegger van Sinksen. Het stadsfestival viert met de 50ste editie van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei een jubileum. Antoon Sansen gaf de straten aan de mensen terug. “Het begon in 1975, tijdens het Europees Jaar van Bouwkundig Erfgoed.” Een terugblik met een man van het volk, die nog altijd geliefd is bij oudere generaties en die recent bezoek kreeg van huidig schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA).
    Kortrijk