© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Fusieclub Unico Tongeren deelt 300 kerstdiners uit

Tongeren -

Zondag werden er maar liefst 300 kerstdiners verdeeld onder minderbedeelden door fusieclub Unico Tongeren. Ook de Kerstman zelf kwam een handje toesteken, net zoals de vele vrijwilligers.

Nico Francois

“Covid-19 heeft hard ingehakt op onze maatschappij. Meer en meer mensen geraken in isolatie en steeds meer mensen leven op de grens van armoede”, zegt de voorzitter van Unico Tongeren. "Bij de wekelijkse pakjesbedeling tijdens de eerste golf zagen we al dat we heel veel mensen hier een plezier mee deden, vandaar de beslissing. We hebben de Tongerse ondernemers gecontacteerd van bij de eerste golf en zij waren onmiddellijk laaiend enthousiast om hun steentje bij te dragen. Zonder hen was dit absoluut niet mogelijk. Wij doen dit maar sporadisch, er zijn zoveel verenigingen in Tongeren zoals De Schakelaar, het Sint-Giliskelderke en het Huis van het Kind die zich jaar in jaar uit inspannen voor de minderbedeelden. Daar maak ik een heel diepe buiging voor.”

Aan de bedeling van de voetbalclub hielpen heel wat vrijwilligers mee. “Dat doet me ontzettend veel plezier, zeker in deze tijden”, aldus de voorzitter. “Tijdens de eerste golf was er enorm veel solidariteit onder de mensen. Toen was het nog 11 miljoen Belgen samen tegen Covid-19. Ondertussen zijn we twee jaar verder en zie je verdeeldheid onder de mensen. Dan doet dit toch wel veel plezier. Tenslotte zijn we allemaal mensen van vlees en bloed die hier op aarde voor een korte periode passanten zijn. Dus kunnen we het best voor iedereen zo goed mogelijk maken. Met een beetje verdraagzaamheid voor elkaar komen we al een eind.”

Unico Tongeren lijkt een trend gezet te hebben met hun pakjesbedeling, een benefiet, gratis jeugdvoetbal en kerstdiners. “Uiteraard gaan we proberen om dat te blijven doen”, zegt de voorzitter. “We staan er te weinig bij stil, maar er leven nog veel mensen op de armoedegrens. Ik vind het onbegrijpelijk dat er in de 21ste eeuw nog zoveel mensen zich moeten zorgen maken over eten. Om welke reden dan ook, pech, ziekte, foute beslissingen, er is niemand die hier zelf voor kiest. Tot slot nog onze grote dank aan RAJA Belgium, traiteur Bart Segers, bakkerij Fastré, brouwerij Bremans, Berghmans Luc, Opel Boden Tongeren, Centerfruit, JG Tuinen en Restaurant Stas-Dejong voor hun hulp.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer