©  ISOPIX

Edinson Cavani redt een punt voor Manchester United bij laagvlieger Newcastle

Manchester United heeft maandag voor het eerst onder leiding van interimcoach Ralf Rangnick punten verspeeld in de Premier League. ManU kwam bij laagvlieger Newcastle United niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Voor United was het maandag de eerste wedstrijd sinds 11 december, toen Norwich City werd verslagen (0-1). De daaropvolgende duels tegen Brentford en Brighton gingen door een corona-uitbraak binnen de selectie niet door.

ManU leek de naweeën van die uitbraak nog te voelen in Newcastle. De thuisploeg nam in de zevende minuut de leiding dankzij een goal van Allan Saint-Maximin. Newcastle leek zelfs op een dubbele voorsprong te komen, maar een treffer van Callum Wilson (38.), na een knappe actie van Saint-Maximim, werd afgekeurd voor buitenspel.

Het antwoord van Manchester United kwam pas in de 71e minuut op naam van Edinson Cavani. De Uruguayaan, die na rust Mason Greenwood kwam vervangen, zag zijn schot eerst worden geblokt waarna hij de bal alsnog rustig in de hoek kon schuiven. Eindstand: 1-1.

Manchester United staat na zeventien wedstrijden op de zevende plek, Newcastle is negentiende en voorlaatste.