© Jan Van der Perre

Fish & Chips opent dit weekend in nieuw pand Kammenstraat

Kledingzaak Fish & Chips verhuist na twintig jaar naar een nieuw pand in de Kammenstraat. De zaak krijgt een industriële look met beton, staal en hout als basismaterialen.

Koen De Beuckeleer

De bekende kledingzaak Fish & Chips heropent zaterdag de deuren op een nieuwe locatie. De winkel blijft officieel in de Kammenstraat, maar trekt naar de overkant van de Nationalestraat. Daar werden de voormalige panden van G-Star en Guru omgevormd tot een hippe industriële ruimte met een oppervlakte van 850 vierkante meter.

“Omdat de huurovereenkomst in ons vorige pand afliep stonden we voor de keuze te renoveren of te verhuizen”, zegt regioverantwoordelijke Job Franken. “We voelden dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk en deze winkelpanden bevonden zich op een ideale locatie.”

© Jan Van der Perre

“We kozen bewust voor een industriële look met beton, staal en hout als basismaterialen. We hebben de vorige panden vooral gesloopt en gestript. We behielden enkel een centrale trap, die intussen nergens meer naartoe leidt. We gaan niet voor de mooiste winkel van 't stad, maar wel voor een functionele, bruisende hotspot met veel bedrijvigheid.”

Pettendisplay

Aan de kassa komt een groot schap met spuitbussen, die samen een origineel patroon vormen. Elders wordt een grote pettendisplay geïnstalleerd en komen er schoenrekken aan de muren.

De kledingzaak kiest voor mobiele pashokjes, die geïnspireerd zijn op de afscheidingen rond ziekenhuisbedden. Net als de rest van het meubilair zijn ook de pashokjes makkelijk te verplaatsen. Op die manier kan alles aan de kant worden geschoven bij optredens of expo’s.

Het oude logo, dat vandaag opnieuw aan de gevel wordt bevestigd, is het enige dat nog herinnert aan de vroegere winkel.

De winkel opent zaterdagochtend om 10u de deuren. Om 17u en 18u vinden er optredens plaats van de Antwerpse bands Jagged Frequency en Roda Lits. Voorts komen er doorlopend dj’s draaien en passeren de mannen van King of Pong met hun tafeltennistafel in de vorm van een halfpipe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER